Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλα έργα για τον Άγιο Δημήτριο εντάσσει η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμά της

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστου Καπάταη και της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου
στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου με την παρουσία στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η συνάντηση αφορούσε στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για τα έργα που αφορούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των υπηρεσιών των δύο φορέων.

Στη συνάντηση καθορίστηκε το απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και διαδικασιών.

Τα σημαντικότερα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου είναι:
  • Περιβαλλοντική Αναβάθμιση - Ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού μετρό Αγίου Δημητρίου.
  • Εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού σε θεραπευτική και κολυμβητική δεξαμενή στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγ. Δημητρίου.
  • Διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου από την οδό Θεομήτορος έως και την οδό Γράμμου.
  • Διαμόρφωση και αξιοποίηση χώρων μεταξύ των οδών Αγ. Βασιλείου, Διάκου, Όθωνος, Κολοκοτρώνη για τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου.
Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε από όλες τις πλευρές η σημαντικότητα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγ. Δημητρίου και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά κυριότερα η επίσπευση των διαδικασιών εκείνων που θα υποστηρίξουν την εκτέλεση των έργων προς όφελος των δημοτών.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων αυτών στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, καθώς αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης του Αγ. Δημητρίου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου