Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Expo του Μιλάνου

"Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή", ήταν ο τίτλος της Παγκόσμιας Έκθεσης του Μιλάνου, στην οποία μετείχε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο
του Ελληνικού Περιπτέρου.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε διεθνές επίπεδο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της:

Την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό της περιβάλλον, το ιδιαίτερο κλίμα της, τα πανέμορφα νησιά της, την τουριστική της εικόνα και τη ξεχωριστή ποιοτικά παραγωγή της σε προϊόντα όπως το λάδι, το μέλι, το κρασί, το φιστίκι, κ.α.

Στη διάρκεια της έκθεσης, οι παραγωγοί της Περιφέρειας Αττικής, με τους εκπροσώπους τους, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Η Ανατολική, η Δυτική Αττική, τα νησιά της είχαν ουσιαστική παρουσία μέσα από τα προϊόντα τους, ενώ διανεμήθηκαν 2.000 ενημερωτικά φυλλάδια για την Αττική.

Ειδικότερα, στις 26 και 27 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με παράγοντες της Έκθεσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συγκεκριμένες και οργανωμένες διαπεριφερειακές συνεργασίες κυρίως στο Μεσογειακό χώρο.


Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Περιφερειών του Ιταλικού Νότου τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας στενών σχέσεων μεταξύ των Περιφερειών και η προώθηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς τον πρωτογενή τομέα.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, δόθηκε η συναυλία με κύριο θέμα "Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή" με τη συμμετοχή του βιρτουόζου πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικού, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της μοναδικής ερμηνεύτριας Βυζαντινής μουσικής, Νεκταρίας Καρατζή. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (27/10) δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, σε θέματα Τουρισμού, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, την Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Φωτεινή Βρύνα και την Διευθύντρια της Ένωσης Οινοποιών Ανατολικής Αττικής (ΕΝΟΑΑ), Ελένη Μπλούχου. 

Στη συνέντευξη τονίστηκε
ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής, που υλοποίησε αυτή τη δράση, προκειμένου να προβληθούν τα προϊόντα της Αττικής γης.

Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2015 ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρατέθηκε στους δημοσιογράφους, tour operators και επίτιμους καλεσμένους, στους οποίους προσφέρθηκαν κρασί, λάδι, μέλι, παξιμάδια, γιαούρτι και φιστίκια. Προϊόντα που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και αποτελούν μέχρι σήμερα τη βάση της μεσογειακής διατροφής.

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής στην ΕΧΡΟ αποτελούσαν, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εξής Περιφερειακοί σύμβουλοι:
1. Φαρμάκης Ταξιάρχης, εντεταλμένος για θέματα Aγροτικής Πολιτικής.
2. Βρύνα Φωτεινή, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου.
3. Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Εντεταλμένος Τουρισμού (Σχεδιασμός Ανάπτυξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου