Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η παράσταση του GRexit συνεχίζει να κόβει εισιτήρια

Όποιος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, θα θυμάται ότι η επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Danuta Huebner, είχε δηλώσει στο παρά πέντε της εκπνοής του ελληνικού προγράμματος «διάσωσης», ότι η αποβολή κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ΟΝΕ είναι νομικά αδύνατη, βασιζόμενη σε πόρισμα που εκπονήθηκε λίγο πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά, η κωμικοτραγική θεωρία του GRexit, συνεχίζει να βρίσκεται στην επιφάνεια του βούρκου μέσα στον οποίο βουλιάζει αύτανδρη, η ελληνική κοινωνία.

Αδιάψευστη μαρτυρία ότι το GRexit συνεχίζει να κόβει εισιτήρια, αποτελεί και το παράλληλο προωθητικό road-show υπό τον τίτλο «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» που έδωσαν ο υψηλός μας επισκέπτης, Γάλλος πρόεδρος, παρέα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους Έλληνες βουλευτές είπε με τον δικό του, χαρακτηριστικό στόμφο: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την ευρωζώνη για λίγο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από τη μεριά του, σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο συνιστά ένα μήνυμα «ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την επαναφέρει στο τραπέζι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα «υπέγραψε συμφωνία, την οποία και θα τηρήσει, δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής της συνοχής», ενώ μιλώντας δυνητικά υπονόησε πως κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν τη χώρα μας.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέται κανείς για το νόημα αυτής της παράστασης σε μια στιγμή που οι δανειστές ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους, με αποτέλεσμα όλα ή τουλάχιστον τα πιο καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης να βρίσκονται στον αέρα, όπως η αξιολόγηση, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ασφαλιστικό.

Πέρα από τους ανέξοδους δεκάρικους αυτής της τελευταίας παράστασης, εκείνο που πρωτίστως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι αυτό στο οποίο όλοι όσοι έχουν κάποια ίχνη σοβαρότητας συμφωνούν: το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα βάρη, δεν αντέχει λιγότερα σχολεία, δεν αντέχει χειρότερα νοσοκομεία∙ δεν αντέχει ούτε περισσότερα συσσίτια ούτε περισσότερες αυτοχειρίες…

Εκείνο που πρέπει πρωτίστως να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η νομιμότητα στην Ελλάδα βιάζεται ασύστολα εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχει παλουκωθεί κι ότι η δημοκρατία στήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα έξι μέτρα κι εκτελέστηκε…

Δεν τα λέμε εμείς αυτά, τα έχει πει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Φτώχεια, οδύνη και κοινωνική αποσάθρωση.

η φωτοσύνθεση είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

Πηγή: my-pillow-book.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου