Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο αντιπεριφερειάρχης για τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης - video

Παρουσία του Χρήστου Καπάταη, αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα την Τετάρτη έγινε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη
φιλοξενία προσφύγων πολέμου στο αεροδρόμιο Ελληνικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών για τη λειτουργία ενός ανοιχτού χώρου υποδοχής προσφύγων στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Hockey στο Ελληνικό και κάλεσε τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν τις προσπάθειες αυτές.

Όπως πληροφόρησε στο χώρο φιλοξενούνται κατά κύριο λόγο Αφγανοί τους οποίους χαρακτήρισε ως ορισμό του πρόσφυγα καθώς όλοι σχεδόν προέρχονται από μία συγκεκριμένη περιοχή στα σύνορα με το Πακιστάν όπου δρουν οι δυνάμεις του ISIS και φεύγουν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν την υποχρεωτική στρατολόγηση.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες αυτή τη στιγμή βρίσκονται πολλά παιδιά κάτω του έτους και πολλοί έφηβοι.

Ο κ. Καπάταης πληροφόρησε το σώμα ότι ο Γιάννης Μουζάλας αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε δελτίο τύπου ότι το κέντρο φιλοξενίας θα λειτουργήσει στο χώρο του αεροδρομίου για ένα μήνα και ότι η πρόθεση της Περιφέρειας είναι να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα παρόμοιοι χώροι φιλοξενίας και σε άλλα σημεία της Αττικής.


Στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαβεβαίωση ότι η λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα, διότι όπως τόνισε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από επενδύσεις και διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.


Αντίθετα, στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Κορτζίδης ανέφερε ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να συνδέεται η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πρόσφυγες με την υπόθεση της αξιοποίησης του αεροδρομίου θέμα για το οποίο όπως είπε η κάθε παράταξη θα παλέψει με τις θέσεις της.

Όπως σημείωσε όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει χρειάζεται να διατεθούν πόροι από την κυβέρνηση και την περιφέρεια και ιδιαίτερα η κυβέρνηση που έχει τη δυνατότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών να άρει τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.


Την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες δήλωσαν και οι Ευάγγελος Βαζαίος και Θεόδωρος Λιάππης, σε αντίθεση με τον Νάσο Σπυρόπουλο που δήλωσε ότι τον συγκινεί το ανθρώπινο δράμα αλλά θεωρεί ότι οι Αφγανοί είναι παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου