Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Την αξιοποίηση του Ελληνικού με βάση την πρόταση του ΕΜΠ υποστήριξε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης (video)

Κατά της προώθησης του διαγωνισμού για το Ελληνικό με το σημερινό μοντέλο τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Γιάννης Τσιρώνης, στη διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις, στη βουλή.

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε πως μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να «καταφέρει να λύσει το θέμα του Ελληνικού, να προχωρήσει σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, που», όπως υποστήριξε, «είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση, που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται».

Ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Τσιρώνης ανέπυξε τις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι σε αρκετά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος η Ελλάδα παραμένει εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα.

«Γιατί στην Ελβετία κερδίζουν οι επιχειρηματίες χωρίς να παραβιάζουν τις χωροταξικές ρυθμίσεις;» αναρωτήθηκε ο Γ. Τσιρώνης παρατηρώντας ότι πουθενά στην Ευρώπη οι δήμοι δεν υποχρεούνται να παραδώσουν σύμμεικτα απορρίμματα με 60-70 ευρώ τον τόνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι σχεδιάζεται άμεση τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα απόβλητα και σύντομα πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόμου για τα αυθαίρετα και την επίσπευση της ανάρτησης των δασικών χαρτών, καθώς και τροποποιήσεις για την δασική νομοθεσία, το κυνήγι, τις περιοχές Natura, την χωροταξία, την ενεργειακή εξοικονόμιση και τα συνεργατικά επιχειρήματα στις ΑΠΕ. Επίσης προανήγγειλε παρεμβάσεις για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών ελέγχων και την απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ενώ έθεσε ως προτεραιότητες το ξεμπλοκάρισμα των ρυθμιστικών σχεδίων και την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

Ο Γ. Τσιρώνης απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης παρατηρώντας ότι αδυνατούν να ερμηνεύσουν την λαϊκή εντολή και θέτοντάς τους το ερώτημα ΑΝ «επιδιώκουν επενδύσεις τύπου Νορβηγίας ή Νιγηρίας;» κι αν «θα σταματήσουν να καλύπτουν παρανόμους στο όνομα των θέσεων εργασίας;» Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι «το Μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό για εμάς, αλλά για εσάς είναι στρατηγική επιλογή κι αυτή η διαφορά δεν γεφυρώνεται».

Απευθυνόμενος ειδικότερα στα κόμματα του Κέντρου ο Γ. Τσιρώνης τα προκάλεσε να πάρουν θέση και να πουν ΑΝ εντάσσονται στο στρατόπεδο Σόιμπλε ή στο στρατόπεδο που επιχειρείται να δημιουργηθεί για την υπεράσπιση μιας Δημοκρατικής Ευρώπης που βάζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη. Σχολιάζοντας την μειωμένη εκλογική επιρροή των κομμάτων του Κέντρου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος παρατήρησε ότι «όσο πατάτε σε δύο βάρκες θα συνεχίσει η κατάσταση, εμείς οι Οικολόγοι-Πράσινοι διαλέξαμε στρατόπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου