Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αρ. Μπαλτάς: Τα έσοδα του πολιτισμού ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση (video)

Υπάρχει δυνατότητα να συνεισφέρει το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τόνισε ο Αριστείδης Μπαλτάς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι από την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και από το ηλεκτρονικό εισιτήριο "μπορεί να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, υπουργείο Παιδείας με το περίφημο
23% στην ιδιωτική εκπαίδευση".

Ακόμη ο Αρ. Μπαλτάς πρότεινε στην κάρτα αλληλεγγύης να προστεθεί η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.


Ο υπουργός Πολιτισμού επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αθήνα, υπάρχουν μεγάλοι χώροι πολιτισμού (π.χ. Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.ά.), αλλά "λείπουν οι μικρές υποδομές που απαιτούνται για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες σε όλα τα πλαίσια των τεχνών και ερασιτεχνικές προσπάθειες".

Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει σ' αυτό το θέμα "γιατί, απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχουν κτήρια που μπορούν να φιλοξενήσουν σε ένα καθεστώς μοιρασιάς και άμιλλας τέτοιες προσπάθειες".

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ερασιτεχνική πολιτιστική παραγωγή (π.χ. από σχολεία) προτείνοντας "να φτιάξουμε μια ζώνη πολιτισμού στα σχολεία", αλλά και στην "ανάγκη διάχυσης του πολιτισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας".

Για την ελληνική παραγωγή πολιτισμού (θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά κ.ά.) ο Αρ. Μπαλτάς επεσήμανε ότι "μπορεί να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει στο εξωτερικό".

Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων και μια καινούργια πρωτοβουλία μέσω των ΠΕΠ που αφορά την ενάλια αρχαιολογία και τον καταδυτικό τουρισμό.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου