Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν θα δοθεί παράταση για ΚΤΕΟ, ατέλεια για ανέργους και ΑΜΕΑ, σταθερή η τιμή στις κάρτες (video)

«Δεν μπορεί με πολιτικές που έχουν προκάλυμμα το περιβάλλον ή το συγκοινωνιακό έργο να συνεχίζουμε μια στρεβλή πολιτική» βάζοντας φόρους στους πολίτες δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ατέλεια για ανέργους και ΑΜΕΑ και θα παραμείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Μεταφορών δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα υπάρξουν διόδια για την είσοδο στο δακτύλιο.




Μετά από ήδη δύο παρατάσεις λήγει σήμερα η προθεσμία για έλεγχο ΚΤΕΟ και δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Με την παράταση των 20 ημερών δόθηκε η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν εκμεταλλεύτηκε την παράταση, τότε χάνει την έκπτωση του 50% και του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ που θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα από 1/1/2016.

Σταθερές οι τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών ενώ το ΦΠΑ 23% που ισχύει από το καλοκαίρι και ως τώρα έχει απορροφηθεί, θα περάσει μόνο στα εισιτήρια. Οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξηθούν περίπου κατά 10% αλλά το ακριβές ποσό θα οριστεί μετά την μελέτη που εκπονείται.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου