Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αρχίζει σήμερα η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - Το πρόγραμμα του τριημέρου 20, 21, 22 Νοεμβρίου

Με τον χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα στις 7 το απόγευμα, ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι τριήμερες εργασίες της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες θα διεξαχθούν στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61).

Στο άνοιγμα των εργασιών της συνδιάσκεψης θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/11

16:00: Έναρξη διανομής καρτών αντιπροσώπων και παρατηρητών

18:00: Άνοιγμα των εργασιών της συνδιάσκεψης από την οργανωτική επιτροπή - συγκρότηση Προεδρείου

Ακολουθούν χαιρετισμοί :

Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Eduardo Fernandez Rubino (PODEMOS)

Sean Fearon (Sinn Fein – Ιρλανδία)

Gonsallo Pessa (Bloco de Esquerda – Πορτογαλία)

Cihan Erdal (HDP – Τουρκία)

Celine Goeren (Linksjugend Solid – Γερμανία)

Pinja Vuorinen (Left Youth of Finland – Φινλανδία)

Marco Neitzert (Δίκτυο της Γνώσης – Ιταλία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

11:00: Παρουσίαση του Σχεδίου Πολιτικής απόφασης από την επιτροπή πολιτικής απόφασης

11:30:Έναρξη της διαδικασίας των τοποθετήσεων των αντιπροσώπων

20:30: Λήξη της διαδικασίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11

10:00: Έναρξη της διαδικασίας των ψηφοφοριών επί του Σχεδίου Πολιτικής Απόφασης και του Σχεδίου Αρχών και Κανόνων Λειτουργίας

Μετά την έγκριση των κειμένων θα ακολουθήσει η εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου.

Ενώνουμε το βήμα μας - Ανοίγουμε δρόμους

Τα τελευταία χρόνια, σε αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου, στην Ελλάδα, μάθαμε τι σημαίνει αντίσταση απέναντι σε όλους εκείνους που αποφάσιζαν για τις ζωές μας χωρίς να μας ρωτήσουν ποτέ.

Αυτοί που 40 χρόνια δημιούργησαν μία κοινωνία ανισοτήτων και τώρα βλέπουν τα σχέδιά τους να καταρρέουν, ελπίζουν πως τα μνημόνια και η λιτότητα θα είναι μία μόνιμη πραγματικότητα.

Στις 25 Γενάρη τους χαλάσαμε τα σχέδια πρώτη φορά, στις 5 Ιουλίου το ίδιο, στις 20 Σεπτέμβρη ήλπιζαν στην παλινόρθωσή τους μετά από το πραξικόπημα της 12ης Ιουλίου, που επέβαλε η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη στην πρώτη Αριστερή ελληνική Κυβέρνηση. Δεν τα κατάφεραν.

Μία διαρκής μάχη μαίνεται κι εμείς έχουμε υποχρέωση να πάρουμε θέση. Να μιλήσουμε, να διεκδικήσουμε, να συγκρουστούμε, να ονειρευτούμε, να μην απογοητευτούμε, να μην αδιαφορήσουμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Όλον αυτόν τον καιρό μάθαμε πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση αποτελούν τα βασικά μας όπλα σε μία σκληρή καθημερινότητα. Ηανεργία, η επισφάλεια, η μετανάστευση, η υποβάθμιση των μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ο ρατσισμός και ο φασισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία, είναι όψεις μίας πραγματικότητας που δεν μας χωράει. Σε έναν κόσμο που βράζει, με πολέμους στις γειτονικές χώρες, με μικρά παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τον αυταρχισμό να απλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, όλοι και όλες εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η συλλογική μας δράση αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε μία νέα ζωή, στα μέτρα μας. Θέλουμε Αξιοπρέπεια, θέλουμε Δημοκρατία, θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κάτεργο, ένα πανεπιστήμιο με διαφορετικό προσανατολισμό, υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους, δουλειά με δικαιώματα απέναντι στα αφεντικά που μας πληρώνουν μαύρα, χωρίς ένσημα και καλλιεργούν τον φόβο και την υποταγή. Θέλουμε η πρόσβαση στον πολιτισμό να μην είναι προνόμιο, θέλουμε σεβασμό στην διαφορετικότητα, στήριξη των μεταναστών και των προσφύγων. Όλοι και όλες εμείς ενώνουμε το βήμα μας, ενώνουμε τη φωνή μας για να βαδίσουμε λοιπόν έναν άλλο δρόμο. Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκονται στο περιθώριο!

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι μία οργάνωση της ριζοσπαστικής αριστεράς, μία συλλογικότητα νέων ανθρώπων που φιλοδοξεί να εκφράσει τους πόθους, τις ανάγκες και τη δίψα για ζωή χιλιάδων νέων που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τη συλλογική δράση. Στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στα σχολεία, σε κάθε χώρο που αποτελεί κύτταρο νεανικής δημιουργίας να χτίσουμε έναν άλλο κόσμο, να βαδίσουμε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που είχαμε μάθει τόσα χρόνια.

Ο δρόμος είναι αριστερά, το μέλλον είναι δικό μας…
Έλα μαζί μας!


Πηγή: neolaiasyriza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου