Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Γκάζι - Φάληρο: Βόλτα στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 10.00πμ

«Γκάζι - Φάληρο: Μια βόλτα με ποδήλατο», ονομάζεται η εκδήλωση για τους φίλους του ποδηλάτου στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας (νότιο τμήμα) από την Τεχνόπολη ως το Δέλτα Φαλήρου,
την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την ερχόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου που περιλαμβάνει αρχικά μια βόλτα με ποδήλατο με σημείο συνάντησης το Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 10.00πμ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Ποιότητα Ζωής» που αναπτύσσει η Περιφέρεια Αττικής για την προβολή και ανάδειξη έργων με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα με μουσική, DJ sets και ξυλοπόδαρους, ενώ ποδηλάτες με ποδήλατα αντίκες θα παρουσιάσουν την ιστορία του ποδηλάτου στη χώρα μας.

Παράλληλα, τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση «Οι νεφελοκαλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα «Μπουρμπουλήθρες», με θέμα την ανακύκλωση και την οικολογία. Επίσης, η ομάδα «Η Ρόζμαρι στην κορυφή των λόφων» θα ταξιδέψει τα παιδιά στο θεατρικό παιχνίδι, τον κόσμο της Τέχνης, της μουσικής, του Θεάτρου και του χορού.

Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση «Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» από τους «Αστροναύτες». Η μεγάλη γιορτή θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη και των Imam Baildi.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά:
«Ένας ποδηλατόδρομος για τη ζωή μας! Μια βόλτα με ποδήλατο, μια βόλτα για να δούμε την πόλη αλλιώς, να την γνωρίσουμε ξανά και να αλλάξουμε συνήθειες. Γιατί το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να είναι εκείνο το μέσο που θα αλλάξει τη σχέση μας με την πόλη. Και ο ποδηλατόδρομος είναι η κατάλληλη υποδομή που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού: αλλάζει τα δεδομένα της οδικής κυκλοφορίας. Δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εναλλακτική και φιλική προς το περιβάλλον χρήση του ποδηλάτου. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της. Ένα στοίχημα ποιότητας ζωής που μπορούμε να κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί. Και τούτη την Κυριακή κάνουμε την αρχή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου