Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γ' Εθνική, 4ος Όμιλος, 8η Αγωνιστική: Ακάθεκτος ο Φωστήρας, ισοπαλίες για Βάρη & Γλυφάδα, πρώτοι βαθμοί για Τράχωνες

Ακάθεκτος συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ο Φωστήρας που νίκησε 1-0 και τον Εθνικό Πειραιά και διατηρεί τη διαφορά του από την Τριγλία Ραφήνας και τον Ιαλυσό.

Σπουδαία ισοπαλία απέσπασαν στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ ο Αστέρας Βάρης (1-1) και στη Νίκαια από τον Ιωνικό η Γλυφάδα (0-0), ενώ οι Τράχωνες Αλίμου πήραν τους πρώτους βαθμούς επικρατώντας με 3-2 επί του Ηρακλείου.

Νίκη 1-0 του Φωστήρα στο ντέρμπι με τον Εθνικό

Ήταν δεδομένο ότι κάθε αγωνιστική ο βαθμός δυσκολίας για τον Φωστήρα ήταν υψηλός και αυτό διότι ο σύλλογος του Ταύρου βρισκόταν στην κορυφή και οποιαδήποτε ομάδα έπαιζε απέναντι του θα ήθελε να τον κερδίσει ώστε να του σπάσει το αήττητο που τρέχει από την αρχή της σεζόν.


Για την 8η αγωνιστική, αντίπαλος του “Φονέα” ήταν ο Εθνικός και οι Πειραιώτες ήθελαν πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βελτιώσουνν τη θέση τους στην κατάταξη.

Παρ' όλα αυτά, οι κιτρινόμαυροι δεν επέτρεψαν ούτε στο συγκρότημα του Θύμιου Γεωργούλη να έχει κάποια βαθμολογική συγκομιδή από τον αγώνα αφού οι Ταυριώτες επικράτησαν, σε ένα ματς με αρκετή ένταση με το αγαπημένο τους και έβδομο σε οκτώ ματς 1-0.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για τη διαιτησία του Τζουανόπουλου θεωρώντας ανύπαρκτο το πέναλτι που δόθηκε στο Φωστήρα, ενώ φώναξαν για τη φάση του 84′ όπου υποστήριξαν ότι αμυντικός του Φωστήρα πήρε τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του να απομακρύνει. Η γενικότερη στάση του ρέφερι από την Αχαϊα προβλημάτισε τους ανθρώπους του Εθνικού ενώ ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι αμέσως μετά το ματς ο Αλέξιος Αγγελόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρία των Πειραιωτών.

Το τελικό 1-0 βρήκε τον Φονέα στην κορυφή του 4ου ομίλου για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και σίγουρα στο μυαλό όλων η λέξη άνοδος δείχνει να καλοφαίνεται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή το αγώνα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4′ όταν το φάουλ του Δωροβίνη βρήκε στο Στρατάκη όμως ο εκπληκτικός Βουτσινάς δήλωσε παρών διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 13′ το ίδιο σκηνικό με τον Δωροβίνη να εκτελεί το φάουλ ο Παραράς να πιάνει αυτή τη φορά την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνιση τους στον αγώνα.

Στο 55′ η κεφαλιά του Μάναλη από πλευράς Εθνικού δεν ανησύχησε το Γιώρα που είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ ενώ στο 59′ το κόρνερ του Δωροβίνη πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 65′ ο Κώστας Ψυρόπουλος έβγαλε τον άσο από το μανίκι του αφού αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τον Γιώργο Ζαγοριανό. Ο Σπαρτιάτης επιθετικός 2′ αργότερα δέχτηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Παυλάκη με τον διαιτητή του αγώνα, Τζουανόπουλο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα προκαλώντας την έκπληξη των φιλοξενούμενων που εξέφρασαν τα έντονα παράπονα τους στον Αχαϊό ρέφερι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Δωροβίνης, με τον Βουτσινά να μαντεύει αρχικά σωστά όμως ο έμπειρος μέσος ακολούθησε και στην επαναφορά με προβολή πέτυχε το τέρμα που έκρινε τον αγώνα τιμωρώντας παράλληλα την πρώην του ομάδα.

Στο 77′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να φέρουν το ματς. Ο Μανάλης έστρωσε με ωραία κεφαλιά στον Μάριο Αργυρίου όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 83′ όλος ο πάγκος αλλά και η εξέδρα του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού θεώρησαν ότι ο αμυντικός του Φωστήρα πήρε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής όμως ο ρέφερι του αγώνα έδειξε “παίζεται”. Το τελικό 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον “Φονέα” να πανηγυρίσει την εβδομάδα συνεχόμενη νίκη του και τον Εθνικό να παραμένει στους 10 βαθμούς και την 7η θέση.

Φωστήρας: Γιώρας, Καλημέρης, Μανάλης, Παραράς, Μαγγίνας, Λάσκαρης, Χαλκιάς, Δωροβίνης, Στάμος (65′ Κούτρος), Καιμακαμούδης (65′ Ζαγοριανός), Όγκμποε (81′ Μπάτσι).

Εθνικός Πειραιά: Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης (74′ Αργυρίου), Στρατάκης, Μαντζώρος, Σούφλας, Ντάλλας (85′ Γερόλυμος), Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Αλιμπάς (46′ Μάναλης), Σουλελές.

Σπουδαίο βαθμό απέσπασε ο Αστέρας Βάρης από τον ΟΦΗ


Τεράστια απώλεια για τον ΟΦΗ στην μάχη του τίτλου. Η κρητική ομάδα «αυτοκτόνησε» με τον Αστέρα Βάρης και πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς (1-1), σε ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε ιδανικά (αυτογκόλ 6′ Μητσόπουλος), έπαιζε με παίκτη περισσότερο απο το 62′ (αποβολή Βασιλείου), αλλά…καταφερε να μην το κερδίσει.

Οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Ιβάνοφ στο 82′ πήραν την ισοπαλία, με τον ΟΦΗ να χάνει πέναλτι στο 83′ με τον Φραγκουλάκη, αλλά να έχει και δοκάρι στο 92′ με τον Τζέκο.

Ο ΟΦΗ πλήρωσε την νωχελική του εμφάνιση κι έτσι έχασε την ευκαιρία να μείνει ψηλά στην βαθμολογία της Γ' Εθνικής.

ΟΦΗ: Κασμερίδης,Μπολάκης, Βιγιαφάνε, Κώτσιος, Ραπτάκης, Γκούμας, Περογαμβράκης, Φραγκουλάκης, Πατινιώτης (66′ Κοιλιάρας), Σαχινίδης, Φαμπίνιο (69′ Τζέκος).

Αστέρας Βάρης: Mαρινάκης, Φύτρος, Καραμπάς, Χόρτσας, Βασιλείου, Αγκόλι, Μητσόπουλος, Παπασάββας, Κουιρουκίδης, Ντάγκρας (80′ Νικολέτος), Καναβέτας (67′ Ιβάνοφ).

Ιωνικός - ΑΟ Γλυφάδας 0-0

Δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος έχασε ο Ιωνικός ο οποίος έμεινε στο… άσφαιρο 0-0 με τον ΑΟ Γλυφάδας. Οι Νικαιώτες που φιγουράρουν στην 5η θέση μαζί με τον Ηλυσιακό έχοντας συγκεντρώσει από κοινού 13 βαθμούς δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ αφού έπεσαν πάνω σε μια καλοστημένη άμυνα η οποία όσες φορές χρειάστηκε διατήρησε το μηδέν στην άμυνα.

Από την άλλη ο ΑΟ Γλυφάδας έφτασε τους 6 βαθμούς συγκατοικώντας στην 13η θέση μαζί με το Ηράκλειο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Νίκου Κωτσοβού έχει ένα ματς λιγότερο αφού εκκρεμεί η αναμέτρηση με τον Ερμή Ζωνιανών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές από τους κόκκινους όμως βρήκαν κλειστούς διαδρόμους. Παρόλα αυτά οι Νικαιώτες δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως από κόρνερ με κύριους εκφραστές τους Ζαφειρίδη, Παντελίδη και Μιχελή. Στο 15′ μετά την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Ντούλιας δεν μπόρεσε να γράψει το 1-0.

Στο 85′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Ρόβα μετά το σουτ του Τσακίρη όμως ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 74′ ο Ιωάννου από πλευράς φιλοξενούμενων έχασε σημαντική ευκαιρία για να γράψει το 0-1 αφού το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση έφυγε σύριζα άουτ. Στο 80′ Τσιτόφωτος έδωσε στον Παντελή όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε αρκετά άουτ ενώ στις καθυστερήσεις ο Κατσίκιας πρόλαβε σωτήρια τον Παντελή προτού τροφοδοτήσει τον Ιωάννου.

Ιωνικός (Λευτέρης Βασιλειάδης) Παλλιγγίνης, Κατσίκιας, Μιχελής, Κρητικός, Προβατίδης (83′ Μιχαλακάκος), Παντελίδης, Ζαφειρίδης (83′ Τσακίρης), Τσαφταρίδης, Καραχάλιος Α., Ρόβας, Ντούλιας (60′ Κατσαβριάς).

ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Κωτσοβός): Ζιόγκας, Τσιτοφώτος, Σινάνι, Παϊκόπουλος, Σταμπούλογλου, Μπούμπας, Ντούνης (80′ Αραμπατζής), Παναγόπουλος (60′ Παντελής), Κόντι, Ιωάννου (88′ Φερεντίνος), Καλογιάννης.

Ανάσα για ΑΟΤ Αλίμου που νίκησε με 3-2 το Ηράκλειο


Αρκετοί βιάστηκαν να ξεγράψουν τον ΑΟΤ Αλίμου σχετικά με το στόχο που είχε θέσει και σχετιζόταν με την παραμονή, ωστόσο η ομάδα των νοτίων προαστίων δείχνει ότι έχει κουράγια αφού έπρεπε να περάσουν οκτώ αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Ζήση Ζήκου, που εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Καλύκα κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 του Ηρακλείου και να συγκεντρώσει τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι νερατζούρι πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα τους αφού στο 10′ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του Αλίμου, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κυνηγούν το σκορ. Αφού μείωσαν σε 2-1 προσπάθησαν για την ισοφάριση η οποία δεν ήρθε ποτέ, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 και κλείδωσαν το τρίποντο.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους αφού στο 5′ ο Καζαντζής με πέναλτι και στο 10′ ο Σάμιος με σουτ έβαλαν μπροστά στον ΑΟΤ Αλίμου με σκορ 2-0. Το Ηράκλειο αντέδρασε από εκείνο το σημείο και έπειτα με τον Τζανέτο στο 35′ να μειώνει σε 2-1 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το 2-2, όμως στο 60′ ο Καζαντζής ψαλίδισε τις ελπίδες των νερατζούρι για θετικό αποτέλεσμα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο 75′ το Ηράκλειο κέρδισε πέναλτι όμως ο Παναγιωτόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμουτζάκη που απέκρουσε, με τον Νταβαρίνο στο 87′ να διαμορφώνει το τελικό 3-2

Τράχωνες Αλίμου (Ζήκος Ζήσης): Αμουτζάκης, Κόπελας, Αφράτης, Πέττας, Νταϊφώτης, Κατσαδούρος (54′ Πιπεράς), Χρήστου, Καραγιάννης, Σάμιος (80′ Μέξης), Καζαντζής, Μανωλιάς (65′ Παυλίδης).

Ηράκλειο (Βλάντιτσα Πέτροβιτς): Ιωσήπου, Ρεντζής, Μέρτκολα (60′ Δημητρίου), Ντούνης, Τζανέτος (70′ Νταβαρίνος), Σπανός, Αλεξίου, Ευθυμιάδης, Κατσούλης, Παναγιωτόπουλος, Μιχελής (44′ λ. τρ. Λουσαράκης).


Τα αποτελέσματα
ΑγώνεςΣκορ
Ιαλυσός  –  Ατρόμητος Πειραιά2 - 0
ΟΦΗ  –  Αστέρας Βάρης1 - 1
Φωστήρας  –  Εθνικός Πειραιά1 - 0
Επισκοπή  –  Ερμής Ζωνιανών1 - 1
Τράχωνες Αλίμου  –  Ηράκλειο3 - 2
Ηλυσιακός  –  Κηφισιά1 - 3
ΠΑΟ Κρουσώνα  –  Τριγλία Ραφήνας0 - 1
Ιωνικός  –  ΑΟ Γλυφάδας0 - 0
Η βαθμολογία
PosTeamPldWTLGoalsDiffPts
1Φωστήρας87108722
2Τριγλία Ραφήνας862010720
3Ιαλυσός861111819
4Κηφισιά850313615
5Ιωνικός84138313
6Ηλυσιακός84137013
7Εθνικός Πειραιά831410110
8ΟΦΗ84311399
9Αστέρας Βάρης8224818
10Ερμής Ζωνιανών72148-27
11Ατρόμητος Πειραιά82156-77
12ΠΑΟ Κρουσώνα82155-87
13ΑΟ Γλυφάδας71331-46
14Ηράκλειο813410-36
15Επισκοπή81345-76
16Τράχωνες Αλίμου81075-113
Πηγή: www.stoplekto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου