Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Άγιος Δημήτριος: Βάζω χρώμα στην πλατεία

Η προσέγγιση της έννοιας του δημόσιου χώρου αποτελεί διαχρονικά βασικό αντικείμενο όσων οραματίζονται, σχεδιάζουν
και υλοποιούν έργα διαμόρφωσης των πόλεων.

Ο δημόσιος χώρος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον πολίτη κάτοικο ή επισκέπτη, μιας πόλης, παρέχοντας δυνατότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης, αλλά και ιστορικής ή εικαστικής γνώσης, ανάλογα με τα στοιχεία που κατά κανόνα τον κοσμούν.

Κάθε διακοσμητικό στοιχείο της πόλης αποτελεί ένα μικρό ή μεγάλο μνημείο, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική της εξέλιξη και έχει ιστορική, επιστημονική και πολιτισμική αξία, ενώ συχνά αποτελεί πηγή άντλησης πληροφοριών για τις φάσεις της ιστορίας της.

Ο Δήμος μας, επ’ ευκαιρία της εικαστικής παρέμβασης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου, που έδωσαν νέα ζωντάνια και χρώμα στο έργο που κοσμεί την Πλατεία Δημοκρατίας, και υλοποιώντας μια ιδέα του Νίκου Σαπέρα, δημιουργού του γλυπτού, προχώρησε στην έκδοση σχετικού λευκώματος, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε παρακάτω.

Θεωρούμε ότι κάθε συμμετοχική προσπάθεια στις μικρές καθημερινές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν εικαστικά το Δήμο μας, πρέπει να αναδεικνύεται, ώστε να τονώνεται το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας όχι μόνο για ανάλογες ενέργειες, αλλά και για την προστασία κάθε έργου που διακοσμεί την πόλη μας.

Μαρία Ανδρούτσου
Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου