Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η «Ανοιχτή Πόλη» για τους νεοδιορισμένους «ήσυχους μαθητές του μνημονίου» και το... Μνημονιακό Πάρκο Ελληνικού

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές που αντιδρούν στο ξεπούλημα του Ελληνικού και στο διορισμό στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ ατόμων μνημονιακών, πρόθυμων να
υπηρετήσουν νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς και τη νομικά διάτρητη προσύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του Λάτση.

Μετά την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη από το ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.», την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και κινήσεων της Νότιας Αθήνας (πχ δείτε εδώ), έρχεται να προστεθεί με ανακοίνωσή της και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στην παρουσίαση του προγράμματος της «Ανοιχτής Πόλης», ο επικεφαλής της είχε μεταξύ άλλων υπογραμμίσει για τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη: «Σε δύσκολες στιγμές, όταν η κρίση χτύπησε την πόλη, αυτός ήταν ένας αόρατος δήμαρχος. Ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου».

Προφανώς, πέρα από το δήμαρχο, καλοί και ήσυχοι μαθητές του μνημονίου στον πρώτο Δήμο της χώρας ήταν οι άμεσοι, στενοί συνεργάτες του, όπως η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σουλτάνα Σπυροπούλου, επικεφαλής της πιο κομβικής, για την πόλη που κατέρρεε, αντιδημαρχίας.

Μας προκαλεί λοιπόν, το λιγότερο, έκπληξη η τοποθέτηση της κ. Σπυροπούλου -που υπήρξε επίσης Αναπληρώτρια Δήμαρχος του κ. Καμίνη και είναι σήμερα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΔΑΕΜ)- στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν μια εβδομάδα η «Ανοιχτή Πόλη» κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Διοίκηση της ΔΑΕΜ για την σκανδαλώλη απόφασή της να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για τα… ατομικά επιτηδεύματα(!) των μελών της.

Φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο να έχουμε -και μάλιστα γρήγορα- ένα… Μνημονιακό Πάρκο κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων, που θέλουν την κατά γράμμα υλοποιήση μιας νομικά διάτρητης σύμβασης για το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου