Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Δικαιοσύνη και Ελευθερία για όλο τον κόσμο, εδώ και τώρα

του Προκόπη Αγγελόπουλου

Πόσο τρομαγμένοι αισθανόμαστε, σήμερα, που αυτά που για δεκαετίες, για αιώνες γίνονται στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, έρχονται μπροστά στην πόρτα μας. Σε μια πόλη της "πολιτισμένης Ευρώπης".

Γιατί όλα όσα συμβαίνουν στη Συρία, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, όσα συνέβησαν στη Γιουγκοσλαβία, στο παρελθόν, είχαν ως μοναδικό σκοπό οι πολίτες της Δύσης να εκμεταλλεύονται, προς όφελός τους, τον πλούτο αυτών των χωρών. Τζάμπα εργάτες, τζάμπα πετρέλαιο κ.ο.κ.

Και την ώρα που οι δυτικοί ζουν μια ζωή μέσα στη χλιδή, οι τριτοκοσμικές χώρες ζουν μέσα στη δυστυχία, τη φτώχεια, την πείνα.

Όσο, λοιπόν, θα δεχόμαστε αυτό τον παραλογισμό, να υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από το πολύ φαγητό, μέσα στις πισινάρες τους, στις πολυτελείς βιλάρες τους, σκοτώνονται στους δρόμους μέσα στα πολυτελή αυτοκίνητά τους, φτιάχνουν περιουσίες ακόμη και για τα δισέγγονά τους και, την ίδια ώρα, άνθρωποι να πεθαίνουν από την ασιτία, την έλλειψη νερού, την έλλειψη φαρμάκων για τις πιο απλές ασθένειες, άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται για το πετρέλαιο, για τα διαμάντια, για τον χρυσό και τους πετάνε ένα ξεροκόμματο, τόσο θα εκτρέφονται αυτά τα φαινόμενα. Και ας μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό.

Σήμερα, αισθανόμαστε όλοι τρομοκρατημένοι, επειδή αυτός ο τρόμος, ο θάνατος έρχεται πιο κοντά στα σπίτια μας, απειλεί αμεσότερα τις ζωές μας. Και πενθούμε για τους 158 νεκρούς του Παρισιού, την ώρα που αυτή η "πολιτισμένη" Ευρώπη υψώνει φράκτες για να συνεχίζουν τα παιδιά του πολέμου να πνίγονται στο Αιγαίο.

Γι' αυτά τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν χαθεί στη θάλασσα, αναζητώντας διέξοδο από τη φρίκη, καμμία θλίψη, κανένας τρόμος δεν έχει ανατρέψει την ήρεμη καθημερινότητα στις πολιτείες του Δυτικού, καλοζωισμένου κόσμου. Μήπως πρέπει, επιτέλους, να αλλάξουμε την πορεία που έχει πάρει αυτός ο κόσμος; Η ανθρώπινη ζωή έχει, πρέπει να έχει την ίδια αξία, είτε ο τρόμος που την απειλεί είναι του τζιχαντιστή-καμικάζι, είτε είναι από τις καθόλου έξυπνες βόμβες των δυτικών, είτε έρχεται από τα φουσκωτά-φέρετρα των διακινητών στις ακτές της Τουρκίας.

Κι όλα αυτά τα λέω, ακόμη κι αν δεχτούμε ως πιθανά τα συνωμοσιολογικά σενάρια ότι, δήθεν, αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα γίνονται για να κλείσουν τα σύνορα στους πρόσφυγες, για να επιβάλλουν παγκόσμιο στρατιωτικό νόμο και άλλα τέτοια. Ξέρετε, μας βολεύει να θεωρούμε ότι η 11η Σεπτεμβρίου και η 13η Νοεμβρίου μεθοδεύτηκαν από τους δυτικούς για να σκορπίσουν τον τρόμο στην Ευρώπη και την Αμερική και να περάσουν οτιδήποτε αντιδημοκρατικό έχουν σχεδιάσει. Αν, ωστόσο, συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας κάνει ακόμη περισσότερο να "ξυπνήσουμε" και να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη και Ελευθερία για ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου