Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Λευκάδα: γκρεμίστηκαν οι Εγκρεμνοί από τον σεισμό (video)

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης των χωριών της νοτιοδυτικής Λευκάδας προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ενέσκηψε χθες στο νησί των Επτανήσων.

Αθάνι, Κομηλιό, Δράγανο και Άγιος Πέτρος είναι τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο. Εκεί στήθηκαν 50 σκηνές και μοιράστηκαν 100 υπνόσακοι στους κατοίκους.

Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου.

Πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην οικοσκευή και τις στέγες, ενώ έχουν εμφανίσει ρωγμές και στους τοίχους.

Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια, καφέ- μπαρ στο τουριστικό χωριό Αθάνι που απέχει δύο χιλιόμετρα από την γνωστή παραλία των Εγκρεμνών.

Από νωρίς το πρωί, τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ο δρόμος προς τη γνωστή παραλία έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση και οι ντόπιοι αναφέρουν πως «χάθηκαν οι Εγκρεμνοί».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το mylefkada.gr που δείχνει την παραλία να χάνεται σε ένα σύννεφο σκόνης που προκάλεσε η κατολίσθηση μεγάλων βράχων.


Πηγή: www.econews.gr

Δείτε: Η παραλία των Εγκρεμνών μετά τον σεισμό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου