Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μπαζάρ στήριξης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου



Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο bazaar στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), ένα bazaar αγάπης κι αλληλεγγύης. (Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα έρθετε αλλά και χάρτη).

Πράγματι, αυτή η εορταστική εκδήλωση των «Φίλων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» μοιάζει να ξεπερνά το γνώριμο κλίμα των bazaar:

είναι μια πολύπλευρη προσπάθεια, που αγκαλιάζει το Ιατρείο, τους ασθενείς του, μικρούς και μεγάλους, αλλά και όσους στηρίζουν τον αγώνα του ΜΚΙΕ, για μια χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», μια ομάδα εθελοντών και υποστηρικτών του Ιατρείου, οργανώνοντας το bazaar αποβλέπουν στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΜΚΙΕ, που δε θα μπορούσαν αλλιώς να αντιμετωπιστούν (αφού το Ιατρείο δε δέχεται χρηματικές δωρεές), αλλά και να καλύψουν μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες. Ακόμα, οι «Φίλοι», επιδιώκουν να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και με την ισότιμη και έμπρακτη συμμετοχή ασθενών του ΜΚΙΕ στην οργάνωση και λειτουργία του bazaar, γιατί ο αγώνας είναι κοινός και τους ενώνει όλους.

Από τη γιορτή μας δε θα μπορούσε να λείπει η ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, που κάθε φορά ετοιμάζουν με αγάπη οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ». Τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές με την επίβλεψη ειδικευμένων Παιδαγωγών στα διάφορα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης) από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και παράσταση Καραγκιόζη (η παράσταση ξεκινάει στις 12:30). Εννοείται ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση! Εάν θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης!

Την ίδια ημέρα (Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στη διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο bazaar, όπου θα διαθέσουν πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με μεράκι από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ. Οι επισκέπτες του bazaar θα βρουν ακόμα βιβλία, δώρα και πολλά - πολλά μικροαντικείμενα και ευκαιρίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν σπιτικούς μεζέδες, που έφτιαξαν και προσφέρουν εθελοντές και φίλοι του ΜΚΙΕ.

Παράλληλα με την εορταστική δράση του μπαζάρ που οργανώνουν οι φίλοι και εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, και από κοινού με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων», ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινή δράση με πρωταρχικό σκοπό την διάδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς συνδιοργανώνοντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από τις 9 το πρωί έως τις 14:30μ.μ., με την συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Πηγή: www.mkiellinikou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου