Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τους φτωχούς μουσουλμάνους φοβούνται οι 4 δήμαρχοι. Όχι όλους τους μουσουλμάνους!

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Piss on "your Democracy"
Photo: Dimitris Messinis
Ιερά αγανάκτησις έχει καταλάβει τους δημάρχους του νοτίου μετώπου της Αττικής επειδή στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ενδέχεται να φιλοξενηθούν μετανάστες για μερικές ημέρες.

Η αντίδραση των δημάρχων θα μπορούσε να συνοψιστεί στο απλό: "Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αυτοί είναι μαύροι...".

Τσουβαλιάζουν, έτσι, ως εν δυνάμει επικίνδυνους για τα καλοβαλμένα προάστιά τους τούς ανθρώπους που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Είναι, όμως, παράλογο το κράτος να αξιοποιεί τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτές που παλαιότερα οι ίδιες αυτοδιοικητικές δυνάμεις θεωρούσαν "ολυμπιακή κληρονομιά";

Οι περιοχές αυτές του νοτίου μετώπου της Αττικής ωφελήθηκαν -ήταν από τις λίγες που είχαν αυτή την τύχη- από τις ολυμπιακές υποδομές, οι οποίες κόστισαν ένα κάρο λεφτά, δανεικά, απ' αυτά που έχουν φτάσει το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Σήμερα, σε δύσκολη συγκυρία, τα πεταμένα αυτά λεφτά πιάνουν τόπο. Εξυπηρετούν μία έκτακτη κατάσταση.

Οι δήμαρχοι φοβούνται τους μουσουλμάνους. Όλους τους μουσουλμάνους;

Με τους μουσουλμάνους που θα πάρουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν έχουμε μάθει να έχουν πρόβλημα. Ούτε με τους μουσουλμάνους που διεκδικούσαν το Ελληνικό θυμόμαστε να ζορίζονται όταν τον χώρο του πρώην αεροδρομίου διεκδικούσε το Κατάρ, μία από τις χώρες που κατηγορούνται ανοικτά ότι υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές του ISIS. Καλώς δεν ενίστανται. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους από το θρήσκευμα.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις ενοχλούν για άλλο λόγο: Όχι τόσο επειδή είναι μουσουλμάνοι, όσο επειδή είναι φτωχοί, αλλιώς δεν θα σκυλοπνίγονταν στο Αιγαίο για να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας, που δεν είναι οι νότιοι παράλιοι δήμοι της Αττικής ούτε η Ελλάδα.

Έσχατον αλλ' ουκ έλασσον. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, που έθεσε υπό την αιγίδα του τις "ανησυχίες" των δημάρχων, ανήρτησε στο Τwitter: "Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Τσίπρας να το παραδεχθεί". Το ίδιο tweet, σε χωροφυλακίστικη διάλεκτο περί "κουμουνιστών", ανήρτησε την επομένη και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης προχωρώντας ένα βήμα πέρα από την "παραδοχή", στην "αποχώρηση".

Καλό είναι οι "γαλάζιοι δήμαρχοι", και ακόμη περισσότερο η ηγεσία της Ν.Δ., να μην μπερδεύουν το κομματικό ζήτημα της Ν.Δ. με ένα εθνικό ζήτημα όπως το προσφυγικό, γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουν.

Πηγή: www.avgi.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου