Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Σ. Φάμελλος: 70 εκατ. χρέωσε επιπλέον το δημόσιο ο Σουφλιάς επειδή δεν υπέγραφε (ηχητικό)

Μαύρη τρύπα επί υπουργίας Σουφλιά: 70 εκατομμύρια πέναλτι για το ελληνικό δημόσιο, γιατί ο τότε Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς είχε αργήσει 6 μήνες να υπογράψει τη σύμβαση, για τον αυτοκινητόδρομο Μωρέας.

Κι άλλα 120 εκατομμύρια που γλίτωσε το δημόσιο από το συγκεκριμένο έργο (από την τροποποίηση της σύμβασης που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα).

Την αποκάλυψη έκανε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Αυτά πληρώνει η χώρα», τόνισε.


Η αντιπολίτευση δημιούργησε χτες στη Βουλή μείζον θέματα για δύο ζητήματα, είπε ο κ. Φάμελλος. «Γιατί εισάγουμε τις ρυθμίσεις λειτουργίας του ΕΣΠΑ και για τις συμβάσεις των οδικών έργων παραχώρησης.

Πίσω από το διαδικαστικό που δημιούργησε για το ΕΣΠΑ, κρύβεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η χώρα μας ήταν η πρώτη χώρα που κατοχύρωσε και πιστοποίησε Οργανισμό για την λειτουργία του ΕΣΠΑ, καμία άλλη χώρα δεν είναι έτοιμη ακόμη διοικητικά να υλοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ.

Παράδειγμα η σύμβαση του Μωρέα που έφερε χτες ο κ. Σπίρτζης, γλιτώνει 120 εκατομμύρια μόνο από το έργο αυτό. 70 εκατομμύρια πέναλτι γιατί ο κ. Σουφλιάς είχε αργήσει 6 μήνες να υπογράψει τη σύμβαση. Αυτά πληρώνει η χώρα.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερθείς στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και τις αναφορές στα ΜΜΕ, τόνισε: «Συνεχίζουν τα ψευδή κι ανυπόστατα δημοσιεύματα, ακόμη και για τα κόκκινα δάνεια. Σε αυτό το περιβάλλον θα σταθούμε όρθιοι μαζί με τη κοινωνία.»

Ακούστε:

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου