Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους και καταστηματάρχες για την αύξηση των δημοτικών τελών

Την πιθανολογούμενη αύξηση των τελών ταφής απορριμμάτων από 1/1/2016 που προβλεπόταν από το ν.4042/2012 επικαλέστηκε ο κ. Κωνσταντάτος με αφορμή την κοινή ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Αργυρούπολης και Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ (ολόκληρη πιο κάτω) για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Βάσσιος υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναστέλλεται κάθε χρόνο και τον ρώτησε τι θα πράξει σε περίπτωση νέας αναστολής, ο κ. Κωνσταντάτος απέφυγε να απαντήσει.

Έλα όμως που με το Άρθρο 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου που υπέγραψε η κυβέρνηση προβλέπεται νέα αναστολή στην αύξηση των τελών ταφής, οπότε η δημοτική αρχή μένει έκθετη και οφείλει κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους:


  • στους κατοίκους του Ελληνικού, αν θα πάρει πίσω την κατά 34% αύξηση των δημοτικών τελών.
  • στους καταστηματάρχες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, αν θα πάρει πίσω την κατά 25% αύξηση στα τέλη των καταστημάτων.
  • στα ΑμεΑ και τις οικογένειες πολυτέκων, αν θα πάρει πίσω τα εισοδηματικά κριτήρια με τα οποία μόνο αυξήσεις προβλέπονται και καμιά μείωση.
  • στους κατοίκους της Αργυρούπολης, αν θα μειώσει περαιτέρω τα δημοτικά τέλη προκειμένου να εξομοιωθούν προς τα κάτω με αυτά του Ελληνικού, όπως έπρατταν οι διοικήσεις Κορτζίδη και όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί η νυν διοικούσα παράταξη Κωνσταντάτου.

Ας δώσει αυτές τις εξηγήσεις ο κ. Κωνσταντάτος σ' αυτούς που έχει υποχρέωση να δώσει, ας αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα του στυλ "είμαστε από τους δήμους με τα πιο χαμηλά τέλη" (οι πολίτες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης γνωρίζουν σε ποιες διοικήσεις οφείλεται και αυτό) κι ας πείσει έμπρακτα ότι δεν απαξιώνει και αυτό το "έργο Κορτζίδη"...


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Αργυρούπολης & Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ:



*** * ***
Οι ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα τελευταία χρόνια και ο εκβιασμός των εταίρων - δανειστών στη σημερινή Κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα, έχουν σαν αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτή την κατάσταση έρχεται και η διοίκηση του κου Κωνσταντάτου, να επιβαρύνει τα φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ΑμεΑ και τις οικογένειες πολυτέκνων της πόλης μας, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία για την ταξικά άδικη πολιτική που θα ακολουθούσε η διοίκηση Κωνσταντάτου, αλλά αυτή της η απόφαση (που δεν ψηφίστηκε από καμία άλλη Δημοτική Παράταξη), ξεπερνάει κάθε όριο.

Αύξηση κατά 25% στα τέλη των καταστημάτων στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό, αύξηση κατά 8% στο δημοτικό φόρο σε ολόκληρο το Δήμο, αύξηση κατά 34% στις κατοικίες στο Ελληνικό, θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για ΑμεΑ και οικογένειες Πολυτέκνων, δηλαδή επίσης αύξηση, ενώ δεν προβλέπεται καμία μείωση για τις κατοικίες στην Αργυρούπολη.

Η νέα αυτή φορομπηχτική πολιτική, έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης του Κανονισμού Πόλης, που το μόνο νέο που προσθέτει είναι υπέρογκα πρόστιμα για τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ της Αργυρούπολης και του Ελληνικού:
  • Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι λόγοι για το “χαράτσωμα” των δημοτών, όταν τα προηγούμενα χρόνια (και σε πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση, και ιδίως για το Δήμο μας με τα υπέρογκα χρέη) η διοίκηση όχι μόνο δεν αύξησε, αλλά αντίθετα μείωσε τα δημοτικά τέλη όπου αυτό ήταν δυνατό. 
  • Προτρέπουμε τους Δημότες σε εγρήγορση με στόχο τη συμμετοχή και τη δράση όσων γίνεται περισσότερων, να είμαστε παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις και στα δημοτικά συμβούλια. 
  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει την ανάλγητη και αναίτια απόφαση για το νέο αυτό “χαράτσωμα” των δημοτών μας, να μειώσει τα τέλη στις κατοικίες στην Αργυρούπολη (με στόχο την προς τα κάτω εξίσωσή τους με αυτά του Ελληνικού) και να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τα τέλη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. 
Οι Φίλοι και τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης και του Ελληνικού θα είμαστε δίπλα σε κάθε άτομο, κάθε οικογένεια, κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την κρίση.

Η Αλληλεγγύη το όπλο μας - Κανένας μόνος του στην κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου