Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τόση πολλή ανθρωπιά, κύριοι δήμαρχοι, δεν αντέχεται!…

Για ακόμη μία φορά οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου αντιδρούν στη μεταφορά προσφύγων και
μεταναστών στο Ελληνικό, χωρίς τις πολλές ανθρωπιστικές σάλτσες τής προ τριμήνου κοινής ανακοίνωσής τους.

Αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αφού θεωρούν ότι το ανθρωπιστικό τους χρέος απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα εξαντλήθηκε στη βοήθεια που πρόσφεραν το τελευταίο τρίμηνο.

Τι δίνει, άραγε, περισσότερη αξία σε έναν άνθρωπο που είναι πρόσφυγας πολέμου από έναν άνθρωπο που εξαναγκάζεται από τη φτώχεια να εγκαταλείψει τη χώρα του, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Αναρωτιόμαστε ποιο “ανθρωπιστικό” κίνητρο ωθεί τους δημάρχους, που κόπτονται δήθεν να μη μετατραπεί ο χώρος του Ελληνικού σε “αποθήκη ψυχών”, όταν η επιστολή τους ξεχειλίζει από ξενοφοβία;

Τόση πολλή ανθρωπιά, δεν αντέχεται!…

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστούν με οργανωμένο σχέδιο και αλληλεγγύη και όχι με ξενοφοβικές επιστολές.

Οι δήμαρχοι οφείλουν να οργανώσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών απέναντι στο ανθρωπιστικό δράμα των προσφύγων και των μεταναστών και όχι να αποστέλλουν ντροπιαστικές επιστολές. Οφείλουν να προτείνουν λύσεις που να καταξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μη την μετατρέπουν σε ουραγό της κεντρικής εξουσίας.

Ο δήμαρχος Αλίμου, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ, επέδειξε μοναδικό χαμαιλεοντισμό! Από τη μία συνυπογράφει την απαράδεκτη επιστολή προς τον υπουργό, κ. Μουζάλα, με την οποία απορρίπτεται η ιδέα φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων στο Ελληνικό και από την άλλη ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε, σε συνεννόηση με το υπουργείο, όλο αυτό το τρίμηνο να έχει προετοιμάσει μία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες!


Η δημοτική κίνηση Αλίμου “ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” από τον περασμένο Μάιο έχει προτείνει να υποστηρίξουν οι Δήμοι την προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Στην πόλη μας, μάλιστα, υπάρχει έτοιμη δομή φιλοξενίας πενήντα ανθρώπων…

Πολιτική βούληση λείπει…

Αν ανησυχούν μία φορά οι δήμαρχοι μη και μετατραπεί σε χαβούζα “παράνομων μεταναστών” η περιοχή, εμείς ανησυχούμε πολλαπλά που με τη συνέργεια των δημάρχων οι πόλεις μας μπορεί να μετατραπούν σε χαβούζες ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.


Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου