Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Της κοντής Νουδούλας ο Λαζόπουλος της φταίει...

Μην αμφιβάλλετε πως αυτή η Βουλή έχει πολύ μέλλον κι ας ψηφίστηκαν και τα δεύτερα προαπαιτούμενα από μόλις 153 βουλευτές.

Ακόμα κι αν στα πολύ δύσκολα που έρχονται το Φεβρουάριο -δηλαδή στο ασφαλιστικό και στο αγροτικό- δεν υπερψηφίσουν κάποιοι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛΛ θα βρεθούν οι απαραίτητες ψήφοι από την αντιπολίτευση, η οποία τώρα βεβαίως τις αρνείται γιατί σε διαφορετική περίπτωση καλύτερα να κλείσουν άμεσα το μαγαζί, να αλλάξει το πολιτειακό καθεστώς και να ονομαστεί τσιπρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η κυβέρνηση διαθέτει πολλά "μαξιλαράκια", τα οποία μάλιστα δεν θα χρειαστεί καν να βάλει στο υπουργικό συμβούλιο για να στηρίξουν δύσκολα νομοσχέδια.

Ποιός πιστεύει ότι ο επόμενος αρχηγός τής ΝΔ, αν καταφέρει ποτέ να τον εκλέξει, η Φώφη, ο Σταύρος κι ο κυρ Βασίλης θα τολμήσουν να πουν "nein" στη φράου Μέρκελ και στον χερ Σόιμπλε; Δεν το έκαναν πεντέμισι χρόνια, είναι πολύ αργά γι' αυτούς να το κάνουν τώρα...

Ποιός μπορεί να υπερασπιστεί τα περισσότερα από τα μνημονιακά μέτρα σε βάρος τής τσέπης των μικρομεσαίων ή το ξεπούλημα, για παράδειγμα, των περιφερειακών αεροδρομίων; Ούτε στην κυβέρνηση το πράττουν άλλωστε.

Μολονότι, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του γνωρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή παίζουν μπάλα μόνοι τους στο πολιτικό σκηνικό έχουν την πρόνοια να τρέχουν ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, μπορεί να εξωραΐσει μια δυσμενή κατάσταση.

Το κοινωνικό νομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή δεν είναι κάτι παραπάνω από παρηγοριά στον άρρωστο, δείχνει ωστόσο την κυβερνητική βούληση να αποκατασταθούν αδικίες όταν κι αν ξεφύγουμε από τη μέγγενη των μνημονίων.

Εκεί, πάντως, που γίνεται σοβαρότερη προσπάθεια είναι στη σύλληψη του παράνομου πλούτου και στο σπάσιμο αποστημάτων διαφθοράς τα οποία είχαν γιγαντωθεί εξαιτίας τής ενοχής-συνενοχής προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η έφοδος στη UBS και η κάθαρση στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος με αποδέκτες τους γνωστούς διαπλεκόμενους και γι' αυτό τώρα τα διαπλεκόμενα μίντια ουρλιάζουν για την αντικατάσταση διεφθαρμένων διοικητών νοσοκομείων, αποτελούν μόνο τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα...

Φυσικά πρέπει να πραγματοποιηθούν πολύ περισσότερα. Για να γίνει, ωστόσο, αυτό η χώρα χρειάζεται κι αξιωματική αντιπολίτευση. Όσες καλές προθέσεις κι αν έχει ο Αλέξης Τσίπρας, αν εξακολουθεί να τρέχει μόνος του κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι θα χάσει το κίνητρό του.

Πολύ φοβάμαι, όμως, πως ακόμα κι αν η ΝΔ εκλέξει αρχηγό την Κυριακή θα της πάρει πολύ καιρό για να πιάσει επαφή με την πραγματικότητα.

Τί προκοπή να περιμένεις, άλλωστε, όταν οι υποψήφιοι πρόεδροι την τελευταία εβδομάδα τού προεκλογικού τους αγώνα μαλώνουν για το ποιός φωτογραφίζεται και ποιός όχι με τον Λ. Λαζόπουλο κι όταν ένας από αυτούς, ο εθνικός μας καραγκιοζάκος, πηγαίνει μάλιστα στο θέατρο από όπου παρουσίαζε την εκπομπή του ο κωμικός προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γιατί τον χλεύαζε;

Το να αποκαλείς τον πολιτικό σου αντίπαλο επικίνδυνο, όπως συμβαίνει με τους νεοδημοκράτες που επιτίθενται στον πρωθυπουργό, είναι θεμιτό στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Όταν, όμως, εσύ είσαι ανύπαρκτος οφείλεις πρώτα και κύρια στον εαυτό σου μια βαθιά ενδοσκόπηση πριν επιχειρήσεις να ξαναβγείς στον αφρό και να διεκδικήσεις να σε πάρουν στα σοβαρά...

Πηγή: tripioevro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου