Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Χαμπάρι-χαμπαράκι

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Θα τις κόψει, θα τις πετσοκόψει, θα τις αφαλοκόψει. Έτσι προεξοφλεί η μείζων αντιπολίτευση και η ελάσσων ουρά της το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις.

Το εισαγγελικό ΠΑΣΟΚ μάλιστα διατείνεται ότι η κυβέρνηση τις έχει ήδη κόψει πέντε - έξι φορές. Στα μουλωχτά - μόνο
η Φώφη το κατάλαβε και το κατάγγειλε.

Κι αυτό το πανηγύρι μιζέριας και μπούρδας το θεωρούν τώρα πολιτικοί και άνθρωποι που διεκδικούν την κυβέρνηση ή, εν πάση περιπτώσει, μια θέση στον πολιτικό ήλιο, πολιτική θέση. Αντιπολιτευτική τακτική.

Και δεν μιλάμε για την αριστερή -εντός και εκτός Βουλής- αντιπολίτευση, που εν πάση περιπτώσει ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων. Το αντίθετο μάλιστα.

Μιλάμε για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ -το Ποτάμι παίζει μόνιμα πια εκτός συναγωνισμού-, που έχουν προεξοφλήσει την περικοπή των συντάξεων. Ακόμα χειρότερα: Επενδύουν πολιτικά και κομματικά στην περικοπή των συντάξεων. Τρισχειρότερα: Διαφημίζοντας την αδυναμία, ή την απροθυμία, της κυβέρνησης να προστατέψει τις συντάξεις συνδράμουν τους δανειστές.

Αλλά χαμπάρι - χαμπαράκι, που έλεγε και η θεία Μαρία. Στην κοσμάρα τους αυτοί. Πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν κέρδη από μια ήττα της κυβέρνησης, που θα επιδεινώσει τη θέση των συνταξιούχων -και όχι μόνο. Όσο το χειρότερο, δηλαδή, για τους ανθρώπους και τη χώρα, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς.

Και δεν φαίνεται να τους περνάει από το μυαλό ότι μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλα βάρη το τελευταίο που θα κάνει, αν ό μη γένοιτο της τα φορτώσουν, θα είναι να στραφεί προς εκείνους που την έκαναν επί πέντε χρόνια υποζύγιο.

Πρώτον, γιατί η φθορά που έχουν υποστεί οι αυτουργοί του εκλιπόντος δικομματισμού είναι πολύ βαθιά για να αναστραφεί με ασύντακτα γιουρούσια στις συντάξεις. Δεύτερον, γιατί έχουν και οι δύο δώσει εξετάσεις στο θέμα των συντάξεων και μας πήγαν κατά διαόλου. Τρίτον, γιατί η ελαφρότητα με την οποία αντιπολιτεύονται σήμερα εγγυάται την ελαφρότητα με την οποία θα κυβερνούσαν αύριο αν... Και τέταρτο γιατί ο τρόπος που βλέπουν τον εαυτό τους δικαιώνει τη θεία Μαρία: Χαμπάρι - χαμπαράκι για τις αιτίες της παρακμής τους.

Θα μπορούσες να πεις ότι μια τέτοια αντιπολίτευση διευκολύνει την κυβέρνηση. Αλλά δεν πάει έτσι. Γιατί η μιζέρια, η φτήνια και η ελαφρότητα που εκλύουν, είναι τοξικές...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου