Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η αλήθεια για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης


«Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο κ. Κωνσταντάτος σε απάντησή του για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο: ''Στους δήμους
χτυπάνε τέλια και στους δημότες… τέλη'' καθώς ο δήμος μας προβάλλεται για πρώτη φορά ως παράδειγμα προς αποφυγή», σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αποκρύβοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για εξίσωση των δημοτικών τελών προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τέλη της Αργυρούπολης να μειωθούν, ο Γ. Κωνσταντάτος χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα, τονίζει η Δ.Σ.Ε.Α. παρουσιάζοντας πέντε σημεία:


«1) Κατά τη συνήθη του τακτική επικαλούμενος τη διαφορά στα τέλη των δύο κοινοτήτων του δήμου μας που υπήρχε από παλιά διαχωρίζει και δημιουργεί διχαστικό κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες του δήμου μας λες και για τη διαφορά ευθύνονται οι κάτοικοι του Ελληνικού. Αντί λοιπόν να μειώσει τα τέλη στην Αργυρούπολη (όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και όπως είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει η δική μας διοίκηση στον ενιαίο δήμο),τα αυξάνει στο Ελληνικό. Εκτός αυτού αυξάνει τα τέλη στις επιχειρήσεις και των δύο κοινοτήτων και καταργεί την ατέλεια στα ΑΜΕΑ!

2) Για την αύξηση επικαλείται επίσης την αδυναμία του δήμου να «μαζέψει τα σκουπίδια και να προσλάβει 8μηνους εργάτες καθαριότητας» λες και τόσα χρόνια άγριων περικοπών στα οικονομικά των δήμων ο Δήμος μας διατηρώντας τα χαμηλότερα ίσως τέλη στην Αττική έμεινε ποτέ χωρίς έξτρα προσωπικό καθαριότητας.

3) Είναι ο μόνος δήμαρχος που για την αύξηση των τελών επικαλείται ότι «Από 1η Γενάρη του 2016 ο ΕΣΔΝΑ διπλασιάζει την τιμή που πληρώνουμε στην χωματερή για τον τόνο από 45 ευρώ σε 80. Η αύξηση αυτή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ισχύσει καθώς έχει αποφασιστεί από το 2010 αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει μπει σε εφαρμογή για κανέναν δήμο. Άραγε, γιατί οι άλλοι δήμοι δεν υπολογίζουν στους προϋπολογισμούς τους αυτές τις αυξήσεις; Μήπως γιατί δεν θα ισχύσουν; Και τότε άραγε θα πάρει πίσω τις αυξήσεις η διοίκηση Κωνσταντάτου;

4) Επιπλέον, ισχυρίζεται πως με τις αυξήσεις στα τέλη ο δήμος θα αγοράσει νέους κάδους και νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό για την καθαριότητα παραποιώντας εσκεμμένα την αλήθεια ότι με τα έσοδα από τα τέλη δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες αγορές καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά. Για αυτές τις αγορές η διοίκηση Κωνσταντάτου έχει ήδη ψηφίσει τη σύναψη υπέρογκου δανείου χρεώνοντας το δήμο ακόμα περισσότερο.

5) Μπροστά σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τα οικονομικά των λαϊκών οικογενειών θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη την αύξηση που αποφάσισε η διοίκηση Κωνσταντάτου. Την ώρα που όλοι οι άλλοι προσπαθούν να μην επιβαρύνουν με έξτρα αυξήσεις τους δημότες τους, στον δήμο μας επιβάλλονται χωρίς καμία ντροπή».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου