Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Με «Brooklyn» πέφτει η αυλαία του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το βράδυ της Τετάρτης

Με την ταινία του Τζον Κρόουλι Brooklyn πέφτει αύριο, Τετάρτη, η αυλαία του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Βασισμένη στο βραβευμένο best-seller του Κολμ Τόιμπιν, η ταινία διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία, ξεκινά μια νέα ζωή στο Μπρούκλιν.

Η προβολή πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου από την Odeon.


Στη διάρκεια της τελετής λήξης, η οποία θα προηγηθεί της προβολής, θα απονεμηθούν τα βραβεία του 28ου Πανοράματος.

Τρεις κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν τις νικήτριες ταινίες, από τις συνολικά 12 που συμμετείχαν στο φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα. Την πρώτη επιτροπή αποτελούν μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI): Από τη Ρωσία, η Βικτόρια Σμιρνόβα (κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Art of Cinema Film Magazine, και τις ιστοσελίδες kinoart.ru και arterritory.com), από τη Γαλλία ο Ζαν-Μαξ Μεζάν (κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό Jeune Cinéma και την ιστοσελίδα iletaitunefoislecinema.com) και από την Ελλάδα, η Ιφιγένεια Καλαντζή (κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες Δρόμος της Αριστεράς και Αυγή).

Φέτος, για πρώτη φορά, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου θα δώσει το δικό της βραβείο, το οποίο θα απονείμει τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Τάσο Γουδέλη, Λευτέρη Αδαμίδη και Νέστορα Πουλάκο, ενώ όπως κάθε χρόνο, πενταμελής επιτροπή του Αθηνοράματος θα απονείμει τα δικά της βραβεία.

Στην τελετή θα βραβευθούν με το Ειδικό Βραβείο του Φεστιβάλ, ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος και ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου