Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μοσχάτο: Η ταινία "Luton" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Η ταινία "Luton" του Μιχάλη Κωνσταντάτου, στα πλαίσια του αφιερώματος στους Έλληνες δημιουργούς, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Σενάριο: Μιχάλης Κωνσταντάτος, Στέλιος Λυκουρέσης
Παίζουν: Νικόλας Βλαχάκης, Ελευθερία Κόμη, Χρήστος Σαπουντζής

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν, το «Luton», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Το κοινό συνέρρευσε γεμάτο περιέργεια να δει την παραγωγή ενός νέου έλληνα κινηματογραφιστή που προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Η ταινία εκθέτει λεπτομερειακά τη ζωή τριών προσώπων άσχετων μεταξύ τους, αρχικά χωρίς να γίνεται εμφανής κάποιος δεσμός να τα συνδέει.

Ένας μεσήλικας (Χρήστος Σαπουντζής) διαχειρίζεται ένα μαγαζί με ψιλικά. Ένας έφηβος (Νικόλας Βλαχάκης) ζει με την οικογένειά του. Μια νέα δικηγόρος (Ελευθερία Κόμη) πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά της ή βγαίνει με το φίλο της.

Τίποτε ουσιαστικό δεν συμβαίνει κατά την εξέλιξη της ιστορίας που αφηγείται το «Luton», εκτός από την ψυχρή και σχολαστική αναπαράσταση της καθημερινής τους ζωής.
Ο ψιλικατζής εξυπηρετεί τους πελάτες, βρίζει όταν δεν έχουν ψιλά ενώ περνά την ώρα του με ένα πορνογραφικό περιοδικό. Βλέπουμε τη δικηγόρο πώς πάει στη δουλειά της και την ουρά που περιμένει για να βάλει κάποιες σφραγίδες. Διάφορες κινήσεις επαναλαμβάνονται μονότονα.

Ο έφηβος τρώει βαριεστημένα με τη γιαγιά του και τη μητέρα του την Κυριακή, παίζει τένις ή στέκεται μετέωρος και ακούει απαθής συζητήσεις άλλων μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Αυτές είναι μερικές από τις δραστηριότητες των προσώπων που εκτίθενται στο κοινό το οποίο μπαίνει στη θέση του απλού παρατηρητή ή και του ηδονοβλεψία. Σε αρκετά σημεία, μας δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε βγει βόλτα στο δρόμο και αποχαυνωμένοι παρατηρούμε τι κάνουν άγνωστοι άνθρωποι και περαστικοί, έτσι για να περάσει η ώρα.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου