Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία: Άνοδος των Podemos, δεύτεροι οι Ciudadanos

Άνοδος για το κόμμα του Pablo Iglesias, Podemos καταγράφει νέα δημοσκόπηση δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

Το Λαϊκό Κόμμα δεν έχει χάσει την πρωτιά αλλά οι υπόλοιπες θέσεις δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, με τους Ciudadanos, τους Podemos και τους Σοσιαλιστές να διεκδικούν τη δεύτερη θέση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας DYM οι Ciudadanos καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση, ενώ οι Podemos καταγράφουν άνοδο περνώντας σε ποσοστό και τους Σοσιαλιστές, που ακολουθούν τέταρτοι.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας DYM δίνει την πρώτη θέση στο Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι και φέρνει το κόμμα των Ciudadanos (Πολίτες) στη δεύτερη θέση, ενώ οι Podemos καταγράφουν άνοδο και οι Σοσιαλιστές τα χειρότερα ποσοστά τους μέχρι στιγμής 10 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 26,7%, οι Ciudadanos 23,2%, οι Podemos 19,1% και οι Σοσιαλιστές 17%.


Τα χαμηλά ποσοστά του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) υποδηλώνουν πως μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων τους στράφηκε στο νεοφιλελεύθερο- αλά Ποτάμι- κόμμα των Ciudadanos και στο ριζοσπαστικό κόμμα κατά της λιτότητας των Podemos.

Ωστόσο, το 26% των συμμετεχόντων δηλώνουν αναποφάσιστοι, ποσοστό που αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα στην κάλπη της 20ης Δεκέμβρη.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάτι που οδηγεί σε σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή μειοψηφίας.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου