Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

"Όχι"του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΚΥΤ Αργυρούπολης

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αργυρούπολης (400/150 Kv) του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
 
Το θέμα συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, παρουσία Δημάρχων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, συλλόγων και κατοίκων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πρότεινε το Σώμα να προχωρήσει σε αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ, παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Η έλλειψη εναλλακτικών σεναρίων για τη χωροθέτηση του ΚΥΤ, η αρνητική άποψη των τοπικών κοινωνιών των περιοχών, όπως αυτές εκφράζονται στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Περιφερειακή Αρχή στην αρνητική πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.

Αγρότες: Τηλεοπτικό Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ


Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο εκδήλωση - διαβούλευση με θέμα: Παιδεία και Νεολαία, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη και της δημιουργίας μιας Κυβέρνησης της Αριστεράς, οι Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση - διαβούλευση με θέμα: Παιδεία και Νεολαία



Παρεμβαίνουν:


Νάντια Βαλαβάνη
[Οικονομολόγος, Υποψήφια Βουλεύτρια Β’ Αθηνών]

Γιάννος Γιαννόπουλος 

[Μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών]


Νάσος Ηλιόπουλος 
[Υποψήφιος Διδάκτωρ Παντείου, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθηνών]

Δημοσθένης Παπασταμόπουλος
[Διδάσκων σε ΤΕΙ, Μέλος Γραμματείας Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ]

Γιώργος Βήχας - Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής: Ξαναχτίζουμε τη Δημόσια Υγεία

«Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές τίθεται σε όλους μας το ερώτημα: συνεχίζουμε με τις πολιτικές των τελευταίων πέντε χρόνων, πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας σε μια πρωτοφανή
ανθρωπιστική καταστροφή, πολιτικές που επιβλήθηκαν με το ψέμα και τον φόβο, πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των μελλοντικών γενεών;

Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ! Ήρθε η ώρα της ανατροπής! Ήρθε η ώρα της επανάκτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας, επανάκτησης της αξιοπρέπειας σε έναν λαό πληγωμένο και εξαθλιωμένο, ήρθε η ώρα της ελπίδας για ένα μέλλον που μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Τα τελευταία χρόνια βίωσα στην πρώτη γραμμή τις επιπτώσεις των εγκληματικών πολιτικών στον χώρο της υγείας. Ανασφάλιστοι ασθενείς που τους στέρησαν το δικαίωμα στην υγεία με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αναπηρία αλλά και στον θάνατο, ή που μετακύλησαν το χρέος της νοσηλείας τους στην εφορία με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να είναι χρεωμένοι στο δημόσιο επειδή η κυβέρνηση με τις μνημονιακές πολιτικές τους στέρησε αρχικά την εργασία και κατόπιν την ασφαλιστική κάλυψη. Διάλυση της δημόσιας υγείας τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας.

Ή αξιοπρέπεια ή ξεφτίλα

του Βασίλη Ρόγγα

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την χωρίς αντίπαλο ηγεμονία ενός δόγματος. Η πιο απολυταρχική ιδεολογία που φτιάχτηκε ποτέ ορίζει πως για όλα η λύση είναι η αγορά και η πώληση. Το δόγμα θεώρησε πως ατμομηχανή της προόδου είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το ασπάστηκαν δε, χωρίς πολλές πολλές αντιστάσεις, οι Δεξιοί, οι Κεντρώοι και οι Κεντροαριστεροί όλου του κόσμου.

Στην Ελλάδα οι πολιτικές αυτές νίκησαν κατά κράτος περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οποιαδήποτε άλλη φωνή πνίγονταν σε ορυμαγδό προπαγάνδας από κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά.

Το 2008 η απολυταρχική ιδεολογία δέχτηκε πλήγμα. Οι οικονομίες άρχισαν να κλονίζονται. Το κράτος των ΗΠΑ αναγκάστηκε να προσφέρει κολοσσιαία ποσά για να σώσει τις τράπεζες των ιδιωτών.

Συνήθως μετά από έναν τέτοιο οικονομικό κλονισμό ακολουθούν εξεγέρσεις, πόλεμοι, ανεργία.

Συνήθως μετά από έναν τέτοιο οικονομικό κλονισμό το δόγμα καταρρέει.

Η νεολαία στην πρώτη γραμμή της ανατροπής **


Συχνά οι νέοι υποψήφιοι ζητούν στις προεκλογικές περιόδους την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, για έναν και μόνο λόγο. Το νεαρό της ηλικίας τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το σκεπτικό ανέπτυσσαν κυρίαρχα τα μέλη των κυβερνητικών νεολαιών, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία πριν ξεσπάσει η κρίση. Οι ίδιοι που σήμερα επιχειρούν να πείσουν τη νεολαία ότι για την κατάσταση στη χώρα ευθύνονται συνολικά οι μεγαλύτερες γενιές.

Εμείς, από την άλλη έχουμε ριζικά διαφορετικό σκεπτικό. Δεν ευθύνονται γενικώς οι πολιτικοί αλλά μια συγκεκριμένη πολιτική που φτάσαμε σε αυτό το οριακό σημείο. Δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν συλλογικές τύψεις οι προηγούμενες γενιές, αφού δεν τα "έφαγαν όλοι μαζί".

Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε, συνολικά ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά εφόσον ο στόχος της αυτοδυναμίας επιτευχθεί και μπορούμε να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας, είναι ότι θα είμαστε η αιχμή του δόρατος των ανατροπών στην ελληνική κοινωνία και θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε όλους τους νέους στον ίδιο στόχο. Τόσο μέσα στους θεσμούς, αξιοποιώντας με νέους τρόπους και ήθος τις δυνατότητες που δίνει μια κυβέρνηση, αλλά και έξω από αυτούς, όπως το κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, συνδυάζοντας τους κοινωνικούς αγώνες με την επιστημονική προσέγγιση.

Εισιτήρια χωρίς επιστροφή!


"Μια χώρα γηρασμένη και αφυδατωμένη από τις νεότερες και δημιουργικότερες γενιές της, ήταν μέχρι ώρας το σχέδιο των αντιπάλων μας. Η απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα"
 
Στα χρόνια του μνημονίου, οι νέοι βιώσαμε μια μεθοδική και εκτεταμένη επίθεση στη ζωή μας. Από τα 700 ευρώ μισθό και την εργασία χωρίς ένσημα, ωράριο και συνδικαλισμό, περάσαμε στα χρόνια των Μνημονίων, στην ανεργία των 6 στους 10 νέων, στα voucher, την μαύρη εργασία για 500 ευρώ και κατ’ επέκταση στη μαζική μετανάστευση.

Σήμερα, πάνω από 100.000 Έλληνες επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, νομικοί κ.ά.) έως 40 ετών βρίσκονται στο εξωτερικό. 30.000 φοιτητές και φοιτήτριες από την Ελλάδα σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Στο πλάι αυτών, αιτήσεις σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού έχουν κάνει, με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, νέοι και νέες εκ των οποίων το 73% έχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 51% διδακτορικό.

Δημιουργείται, λοιπόν, μια κοινωνική ομάδα βαθιά εξειδικευμένη, χωρίς καμία προοπτική εργασιακής αποκατάστασης. Αυτή η κατάσταση πληγώνει όχι μόνο τις ζωές όλων όσων θέλουμε να εργαστούμε και να προσφέρουμε εδώ, αλλά και την ίδια την έρευνα και τις κοινωνικές ανάγκες.

Θέλουμε το αύριο τώρα: ''Vincerò!'' - το σποτ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (video)

Επιλέξαμε να παρέμβουμε στην προεκλογική συζήτηση με ένα σποτ όχι όπως τα συνηθισμένα, αλλά με τη μορφή ταινίας μικρού μήκους.

Θέλουμε να αφηγηθούμε τα αδιέξοδα και τους αποκλεισμούς που βιώνει η νεολαία στην Ελλάδα της κρίσης.

Θεωρούμε πως ο πολιτισμός αποτελεί ένα όχημα που μπορεί να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες της γενιάς μας, για να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και του αυταρχισμού, λύτρωσης από την ανεργία και δημιουργίας ενός κόσμου βασισμένου στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και το συλλογικό αίσθημα.

Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε το αύριο με τα παλιά υλικά, θέλουμε το αύριο να φωτίζεται από τη λάμψη των αγώνων μας, θέλουμε το αύριο να εκπέμπει την πολυχρωμία των ιδεών μας.

Θέλουμε το ΑΥΡΙΟ ΤΩΡΑ!

Ask Tsipras: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στα ερωτήματα μέσω twitter


Συνέντευξη τύπου για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης" και η Πρωτοβουλία Πολιτών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ καλούν σε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 19/1/2015 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 3ος όροφος) με θέμα την επιθυμητή και δυνατή νομικά κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.).


Ομιλητές : Κασιμάτης Γεώργιος,
συνταγματολόγος, ομ. καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Χριστοφορίδης Γιώργος,
νομικός, σύμβουλος στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητας
Πορτάλιου Ελένη,
Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ
Φωτεινάκης Κώστας,
Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης 

Θα παρευρεθούν και θα πάρουν τον λόγο εκπρόσωποι κινημάτων που έλαβαν μέρος στον αγώνα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας και νομικοί που στήριξαν τις προσφυγές των πολιτών στο ΣτΕ.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αυτή την τρύπα ποιος θα την κλείσει;

Εργαζόμενοι και γονείς του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Ελληνικού μας ενημερώνουν ότι τις μέρες των διακοπών μεταξύ των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έσπασε ένα τμήμα ηλιοροφής (περίπου 2 τ.μ.) από πολυκαρβονικό υλικό, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα των δυνατών ανέμων.
 
Πρόκειται για μια έκτακτη βλάβη που λογικά έπρεπε να αποκατασταθεί γρήγορα με επείγουσες διαδικασίες και οπωσδήποτε να καλυφθεί πρόχειρα το άνοιγμα στη ταράτσα για λόγους ευνόητους.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα ο χώρος πλημμύρισε με νερά από την καταιγίδα, ενώ την επόμενη μέρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το κρύο ήταν ανυπόφορο καθώς ο χώρος δεν απομονώνεται. Επιπλέον τίθεται και θέμα ασφάλειας του κτηρίου γενικότερα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ζημιά δεν έχει αποκατασταθεί παρ' ότι όλοι οι αρμόδιοι το γνωρίζουν εδώ και τόσο καιρό.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Σε ποια χώρα; Το νέο βίντεο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Ένα νέο βίντεο, με τίτλο » Σε ποια χώρα; » ετοίμασε η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και αποτυπώνει την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τις ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, αλλά και τα αιτήματά μας για ένα καλύτερο αύριο.



Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που παραθέτουμε προέρχονται από ηλεκτρονικές (ιντερνετικές) εφημερίδες και ενημερωτικά portals, αλλά και από την σελίδα του ιατρείου μας.  Τα άρθρα αυτά είναι εύκολο για να τα βρει κάποιος μέσω μιας μηχανής αναζήτησης, βάζοντας όλο τον τίτλο του άρθρου που παραθέτουμε στο βίντεο.

Οι πηγές για τα στατιστικά στοιχεία αλλά και για τα διάφορα ποσά που αναφέρονται στο βίντεο προέρχονται από τα παρακάτω δημοσιεύματα και αξίζουν -πιστεύουμε- να τα διαβάσετε:

«Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα» - Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην εφημερίδα ‘The Guardian’

Άρθρο - παρουσίαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, από τη βρετανική εφημερίδα “Guardian” και τη δημοσιογράφο HelenaSmith, με τίτλο «Η Αριστερά θα εμφυσήσει νέα πνοή στην Ελλάδα».

της HelenaSmith (Αθήνα)

Η Περιφερειάρχης Αττικής, το μόνο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγη σε ένα τόσο υψηλό αξίωμα, στοχεύει να αποτελέσει παράδειγμα -μέσω της σκληρής δουλειάς.

Ρένα Δούρου: «Δεν βρέθηκα εδώ διότι πίστεψα ότι έχω κάποιο προνόμιο. Αυτή είναι η δική μας διαφορά από τους άλλους».

Όταν η Ρένα Δούρου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Περιφερειάρχης Αττικής (στην Περιφέρεια η οποία περιλαμβάνει την Αθήνα), το προσωπικό κράτησε την ανάσα του. Όντας το μόνο μέλος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ) που εξελέγη σε ένα τόσο υψηλό δημόσιο αξίωμα, η πολιτικός είχε υποσχεθεί ολοκληρωτική και ριζική εξυγίανση μετά τη νίκη της στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον περασμένο Μάιο.Από πού θα αρχίσει η 40χρονη μαχητική Περιφερειάρχης; Από την ενδημική διαφθορά στον δημόσιο τομέα, ή από την ευνοιοκρατία που επί 40 έτη «λάδωνε τα γρανάζια του»;

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας

Τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα.

Η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κατάφεραν, παρά την υποστελέχωση και την έλλειψη μέσων, να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών και τις ενέργειες της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, η Περιφερειάρχης έκοψε την πίτα στο Αιγάλεω, αφιερώνοντας το πρώτο κομμάτι στον Ξένο, στην φιλοξενία, σε όσους τη χρειάζονται και την προσφέρουν.