Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τρέχω χωρίς κάρτα (κι αν βάλω κουκούλα, θα είναι γιατί θα βρέχει)



Αγαπημένο μου ημερολόγιο,


Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν πολλά πράγματα. Αν μη τι άλλο δε βαρεθήκαμε.


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19:00

Πήγα στο γήπεδο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ. Εκεί ήταν κι ο δήμαρχος, καθώς και μέλη της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ, που είχαν καλέσει και την αστυνομία επίσης. Οι συζητήσεις ήταν έντονες, ακούστηκαν συνθήματα για ελεύθερη είσοδο κι εγώ φώναξα το δικό μου σύνθημα που ήταν: Η απόφασή σας είναι λάθος. Πάρτε πίσω την απόφαση.


Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος ζήτησε κάποια στιγμή από την αστυνομία να πλησιάσει, αλλά όχι επειδή τον έδερνε κανένας. Νόμιζε ότι η πόρτα παραβιαζόταν...

Ο αστυνομικός πλησίασε, για να απομακρυνθεί λίγο αργότερα, μιας και κανένας δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο. Ο δήμαρχος αργότερα αποχώρησε. Ήταν αρτιμελής, δεν είχε δεχθεί καμιά απειλή ή ύβρη, αλλά μάλλον ήταν δυσαρεστημένος.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ίδια ώρα και στο γήπεδο μαζευόμαστε πάλι. Οι συζητήσεις διεξάγονται πιο ήσυχα, ο δήμαρχος απουσιάζει. Παρών ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος. Η ανοιχτή συνέλευση αρχίζει. 

Τον λόγο παίρνει ένας πολίτης που μου ήταν άγνωστος. Όταν τελειώνει, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος τον ρωτάει αν είναι δημότης. Ο άνθρωπος απαντάει ότι είναι Γλυφαδιώτης.

Ο αντιδήμαρχος τότε δηλώνει ικανοποιημένος που όλοι εκεί ήμασταν ετεροδημότες(!) και αποχωρεί. Κατά τα άλλα η συνέλευση κύλησε ομαλά.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Φυσάει πολύ και μαζευόμαστε στη φυσούσα του σταδίου, προκειμένου να συζητήσουμε. Παρών ο ένας από τους δύο φύλακες και ένα μέλος της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ. Αποφασίζουμε να φτιάξουμε ένα κείμενο που να δηλώνει τις θέσεις μας και γιατί αγωνιζόμαστε. Η συνέλευση διαλύεται γύρω στις 20:50

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Αναρτάται η απαράδεκτη ανακοίνωση της διοίκησης και αρχίζει το παιχνίδι του Παλέρμο. Η αλήθεια είναι ότι έχει πέσει η νύχτα ενάμιση χρόνο τώρα.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Συγκεντρωνόμαστε στο γήπεδο γύρω στις 19:00 και διαβάζουμε παράγραφο-παράγραφο το κείμενο που πρόκειται να κοινοποιήσουμε. Από τη διοίκηση δεν είδα κανέναν, από όσους γνωρίζω κι ούτε μας ενόχλησε κανείς. Η αστυνομία πιο πέρα μας φυλάει από κάθε λογής μαυροψυχάκηδες.

Όλες αυτές τις μέρες η μοναξιά μέσα στο γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Τι κι αν λέει η διοίκηση πως έχουν βγει ήδη 400 κάρτες; Εκείνη έχει το μαχαίρι, εκείνη και το καρπούζι. Μπορεί να μοιράσει χωρίς καμιά διαδικασία όσες κάρτες θέλει.

Το θέμα είναι αν μπορεί να τις κάνει να τρέχουν κιόλας...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 ώρα: 20:10-21:00

Σήμερα έτρεξα στο γήπεδο, πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση της πόρτας ελέγχου. Χωρίς τους δυο μου φίλους-ετεροδημότες. Χωρίς κάρτα. Χωρίς τον κόσμο που χαιρέταγα. Ήμασταν κάπου 15 - 20 άτομα. Εκτός από μένα, χωρίς κάρτα έτρεξαν και περπάτησαν κι άλλοι καινούριοι φίλοι.

Τα παπούτσια μου πάτησαν το ταρτάν που έτσι κι αλλιώς θα λιώσει κάποια στιγμή, είτε δεν το πατάει κανείς, είτε το πατάμε 1.000 καλοί μαζί.

Όσοι απολαμβάνουν το γήπεδο έρημο, ας σκεφτούν πως ένα άδειο στάδιο είναι το πρώτο βήμα για την παράδοσή του στους ιδιώτες.

Οι 400 με την κάρτα ας φροντίσουν τουλάχιστον να μη συμβεί κι αυτό.

Καληνύχτα.




Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου