Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Την ελληνική ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ταινία του Έκτορα Λυγίζου «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλού» παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 9.30μμ.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδη 2 - Αργυρούπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Παίζουν: Γιάννης Παπαδόπουλος, Λίλα Μπακλέση, Κλεοπάτρα Περάκη, Γιάννης Κομματάς


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Ένα 22χρονο αγόρι στην Αθήνα δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει κοπέλα και δεν έχει φαΐ να φάει, αλλά έχει ένα καναρίνι και πολύ ωραία φωνή κόντρα τενόρου.

Όταν μένει και χωρίς σπίτι, πρέπει να βρει κρυψώνα για το καναρίνι του. Κι όταν το καναρίνι παγιδεύεται μες στην κρυψώνα, το αγόρι πρέπει να βρει βοήθεια.

Πρέπει να βρει κάποιον να του εξομολογηθεί ότι δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει κοπέλα και δεν έχει φαΐ να φάει.


«Ένα από τα πιο ριζοσπαστικά φιλμ που βγήκαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...»
από τον κατάλογο του Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι


Η πολυβραβευμένη ταινία του Έκτορα Λυγίζου Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, μετά από τα ταξίδια και τις διακρίσεις της σε όλον τον κόσμο θα προβάλλεται από τις 9 Μαΐου στην Ελλλάδα.

Η αρχή του μεγάλου ταξιδιού της ταινίας ήταν το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, πέρυσι τον Ιούλιο, όπου η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ. 

Από τότε και μέχρι σήμερα, Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, το ντεμπούτο του Εκτορα Λυγίζου έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Τορόντο, Λονδίνο, Μπέλφαστ, Ρότερνταμ, Σεβίλλη, Μόντρεαλ, Ρέϊκιαβικ, Λοτζ, Γκέντεμποργκ, Χονγκ Κονγκ, Ταλίν, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις, καθώς και εξαιρετικές κριτικές στα διεθνή Μέσα.


Το Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ανδρικής Ερμηνείας στα φετινά Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έρχονται να προστεθούν στη λίστα των διακρίσεων της πιο πολυβραβευμένης ελληνικής ταινίας της χρονιάς.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου