Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ένας αλλά λέων

Μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε κατάσταση μετωπικής σύγκρουσης με ολόκληρη την κυβέρνηση.

Γιατί μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ένας και οι άλλοι να είναι πολλοί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λέων και όλοι οι άλλοι γατάκια.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από μόνη της χωρίς την αδυσώπητη κριτική του, αλλά το γοργόν και χάριν έχει. Ή το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Ή ακόμα καλύτερα, το πολύ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί μαλάκα.

Παρόλο όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει και μόνος του καλά, τα καταφέρνει μια χαρά, δεν είναι αρνητικός σε ένα άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο του Πασόκ. Άλλωστε το Πασόκ αποτελεί μια συνταγή που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τους δεξιούς.

Και μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το Πασόκ είναι η σπεσιαλιτέ της Ν.Δ. Ανάλογα με τον σεφ έχουμε και αντίστοιχο Πασόκ. Με σεφ τον Αντώνη Σαμαρά είχαμε ένα Πασόκ δεξιό ενώ με σεφ τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουμε ένα Πασόκ κεντροδεξιό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι, υπό την ηγεσία του, η Ν.Δ. θα συνεχίσει να αναδεικνύει ως προτεραιότητα την ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Γιατί αν δεν απολύσεις κόσμο από το δημόσιο, πως διάολο να πάει μπροστά αυτή η χώρα; Μόνο με άνεργους από τον ιδιωτικό τομέα θα υπάρξει ανισορροπία και κοινωνική αδικία.

Τόνισε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι μόλις εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ. θα καταγραφεί αυτομάτως και δημοσκοπικό προβάδισμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν νικήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οπότε ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Ίσως και μετεωρίτης να πέσει στην χώρα. Γιατί μπορεί να την γλυτώσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν τη γλυτώνουμε με τίποτα.

Τέλος, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοπροσδιορίστηκε ως κεντροδεξιός φιλελεύθερος. Δηλαδή ένα έκτρωμα με το κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά, το σώμα της Φώφης Γεννηματά και το παρουσιαστικό του Σταύρου Θεοδωράκη. Παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν θα έχει πρόβλημα αν αποχωρήσουν από την Ν.Δ. οι δεξιότεροι από αυτόν ώστε το κόμμα να χαρακτηριστεί ως κεντροκεντρικό φιλελεύθερο. Αν και σε αυτή την περίπτωση θα αδειάσει το κόμμα από πελάτες.

τα κουρέλια τραγουδάμε... ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου