Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο παλιός, ο καλός, ο μπάτσος (Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν)

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χρήση χημικών και τα επεισόδια με συνταξιούχους του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή στο Σύνταγμα, διέταξε
ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς είχαν δοθεί εντολές να πλακώσουν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, αλλά τους συνταξιούχους διαδηλωτές να τους απωθήσουν απλώς με τις ασπίδες.

Το θέμα όμως μπερδεύτηκε κάπως, όταν οι διαδηλωτές που εμφανίστηκαν ήταν ταυτόχρονα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και συνταξιούχοι διαδηλωτές. Δηλαδή δύο σε ένα.

Γεγονός που δυσκόλεψε τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν ήξεραν αν έπρεπε να ακολουθήσουν την καρδιά τους και να πλακώσουν τους πάντες, ή να ακολουθήσουν το μυαλό τους και να εφαρμόσουν τη μια και μοναδική εντολή που είχαν, δηλαδή να μην πλακώσουν κανέναν.

Πάντως, για να ήμαστε δίκαιοι, οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι οι διαδηλωτές ήταν κομμουνιστές ντυμένοι συνταξιούχοι και όχι συνταξιούχοι ντυμένοι κομμουνιστές.

Έτσι ακολούθησαν την καρδιά τους
και αυτό που πραγματικά αγαπάνε να κάνουν. Επειδή η δουλειά με την οποία ασχολιέσαι πρέπει να σου αρέσει, ιδίως αν πρόκειται για λειτούργημα. Γιατί αν η δουλειά καταντήσει πάρεργο, τότε αρχίζεις να βαριέσαι τη ζωή σου και πριν καλά-καλά το καταλάβεις εξαρτάσαι από ψυχοφάρμακα και αντικαταθλιπτικά.

Άλλωστε μεταξύ μυαλού και οτιδήποτε άλλο σε έναν μπάτσο επικρατεί πάντα το άλλο. Γιαυτό πλάκωσαν τους πάντες χωρίς να αφήσουν κανέναν παραπονεμένο, θυμίζοντας τις ένδοξες μέρες Σαμαρά-Βενιζέλου όπου όταν συναντούσες μπάτσο στο δρόμο, την γκλομπιά την είχες για καλημέρα. Γιατί ο τίμιος ο μπάτσος που σέβεται τον εαυτό του δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει.

Μάλιστα το ξύλο έπεσε χωρίς καμιά διάκριση. Αφού το δεύτερο χαρακτηριστικό του τίμιου μπάτσου που σέβεται τον εαυτό του, εκτός ότι δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει, είναι ότι δεν κάνει διακρίσεις. Γιατί ο μπάτσος δεν είναι ρατσιστής. Και ας λένε οι κακές οι γλώσσες ότι θέλουν.

Παρόλαυτα
η κυβέρνηση δηλώνει δυσαρεστημένη με το περιστατικό.

Αλλά νωρίς είναι ακόμα, θα μάθει και αυτή. Θα της πάρει λίγο καιρό, αλλά θα μάθει.

takoureliatragoudameakoma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου