Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Κανονικότητα»…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Κανονικότητα λοιπόν από σήμερα…

Η επικαιρότητα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, διαλαλούν τα δημοσιογραφικά κλισέ, προλογίζοντας την έναρξη της νέας πολιτικής… σεζόν!

Κανονικότητα δηλαδή λογίζεται ο Λεβέντης «ρυθμιστής» με το ζόρι από τα κανάλια , η Φώφη αναπληρωματική στον πάγκο της Ν.Δ., το Σαμαρέϊκο να στηρίζει έναν Μητσοτάκη, ο Κυριάκος να καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και τις εξαρτήσεις των πολιτικών από οικονομικά συμφέροντα, ο Στ. Θεοδωράκης να διδάσκει ήθος δια αλληλογραφίας και η κουτσή Μαρία της αντιπολίτευσης, πασών των αποχρώσεων, να καμώνεται την κοινωνικά ευαίσθητη, διαμαρτυρόμενη για το ασφαλιστικό…

Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ εν τω μεταξύ οι εισαγγελείς βρήκαν «κρυμμένα» 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά μάλλον θεωρείται πολύ συνηθισμένη είδηση για να αναπαραχθεί από τα ΜΜΕ, πλην της “Realnews» φυσικά που έκανε την αποκάλυψη… (Σκέψου λέει να είχε βρεθεί μαύρο ταμείο στον ΣΥΡΙΖΑ ε; Πάρτι θα είχαμε στα κανάλια)…

Κανονικότητα επίσης θεωρείται η διαρκής διολίσθηση της Ευρώπης στην μαύρη τρύπα της ναζιστικής περιόδου…

Για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα, η Σουηδία επιβάλλει πλέον την επίδειξη ενός δελτίου ταυτότητας για όλα τα πρόσωπα που φθάνουν από τη Δανία, χώρα γειτονική η οποία απάντησε αμέσως επιβάλλοντας ελέγχους στα δικά της σύνορα με τη Γερμανία.

Οι φράκτες που σήκωσαν η Ουγγαρία και η Σλοβενία επεκτείνονται. Στις 12 Νοεμβρίου η κυβέρνηση αποκατέστησε τους τυχαίους ελέγχους σε δύο “αυτοκινητόδρομους» της μετανάστευσης, τη γέφυρα-σήραγγα του Όρεσουντ που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία, και τα οχηματαγωγά που προέρχονται από τα δανικά και τα γερμανικά λιμάνια της Βαλτικής. Από σήμερα, οι έλεγχοι αυτοί γίνονται συστηματικοί.


Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, καθώς οι πολίτες των σκανδιναβικών χωρών μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα από τη μια χώρα της περιφέρειας στην άλλη ήδη από τη δεκαετία του 1950.

Πίσω ολοταχώς σε όλα δηλαδή κι αυτό είναι κανονικότητα…

Όπως επίσης και η δήλωση της Χίλαρυ Κλίντον:
«Αν εκλεγώ Προέδρος, θα σας αποκαλύψω όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους» είπε με μεγαλειώδη σοβαρότητα η υποψηφία!

Και ο πλανήτης έμεινε στη θέση του, κανονικά…

altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου