Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έως σήμερα είχε μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης με όλες τις δυνατές ιδιότητες εκτός από αυτή του αρχηγού.

Πλέον το έκανε και αυτό οπότε μπορεί να πεθάνει ήσυχος. Και ο πατέρας του το ίδιο. Μπας και δει η Ντόρα Μπακογιάννη καμιά άσπρη μέρα.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μεγάλη σημασία, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς γιατί. Για να την πραγματοποίησε πάντως θα ήταν σημαντική, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ΣΚΑΙ.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει πάρει διαζύγιο με τον λαϊκισμό και πρότεινε στους θαυμαστές του να κάνουν το ίδιο. Μάλιστα δεν διαχώρισε τον ακροδεξιό από τον αγνό δεξιό λαϊκιστή γεγονός που δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδικάζει τον λαϊκισμό από όπου και αν προέρχεται. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος. Και οι φιλελεύθεροι δεν λαϊκίζουν. Απλά γαμάνε και δέρνουν.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει σχέση με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Γιατί ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά δεν πρόλαβε να συσχετιστεί με όλους. Με κάτι καθαρίστριες και κάτι εκπαιδευτικούς πρόλαβε να ασχοληθεί. Τώρα όμως έχει βάλει σκοπό να προλάβει να ασχοληθεί με όλους.

Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι όταν γίνει πρωθυπουργός, θεού θέλοντος και ΣΚΑΙ επιτρέποντος, θα βάλει τον πήχη ψηλότερα από εκεί που τον είχε βάλει ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν έκρυψε ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ότι αισθάνεται το βάρος στους ώμους του, όμως με λίγη υπομονή και πολύ βαζελίνη υποσχέθηκε ότι θα τα καταφέρει.

Για την αντιπολιτευτική του πολιτική τόνισε ότι δεν έχει εντολή να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά να ασκήσει σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ταυτόχρονα σκληρός και υπεύθυνος. Όχι σαν κάτι προηγούμενους που ήταν μόνο σκληροί και όχι υπεύθυνοι.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο εξής η ΝΔ θα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ιδιωτική χρηματοδότηση, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια χωρίς όμως να αναφερθεί στη Siemens.

takoureliatragoudameakoma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου