Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γυμναστική μετά πληρωμής

του Στράτου Ιωακείμ

Είσαι ετεροδημότης και θέλεις να αθληθείς στο Α' δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης; Τότε θα πρέπει να βγάλεις κάρτα και να πληρώσεις...

Με απόφαση
του Αθλητικού Οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ) της πόλης, από τις 7 Ιανουαρίου 2016 επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο μόνο σε όσους έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που εκδίδει ο Οργανισμός -μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών- ενώ για τους ετεροδημότες, εκτός από την κάρτα θα απαιτείται και μηνιαία συνδρομή πέντε (5) ευρώ.

Το γήπεδο θα παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων!

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που επικαλείται λόγους ασφαλείας -«θα γνωρίζουμε ποιοι εισέρχονται στο γήπεδο, το οποίο θα είναι ανοιχτό και ελεύθερο για όλο τον κόσμο της πόλης μας, μέσα από νόμιμες διαδικασίες»- και καταγγέλλει πως με το προηγούμενο καθεστώς «δεκάδες ιδιώτες γυμναστές από όλη την Αθήνα χρησιμοποιούν το γήπεδο αμειβόμενοι από τους μαθητές τους».

Ο κόσμος της γειτονιάς δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Πάρθηκαν τάχιστα πρωτοβουλίες και καλέστηκε «Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης».

Η Συνέλευση δίνει ραντεβού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19.00 έξω από το στάδιο, καλώντας «να σπάσουμε στην πράξη τους περιορισμούς στην είσοδο του γηπέδου».

Είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία της αντικαπιταλιστικής κίνησης Ελληνικού-Αργυρούπολης «Εκτός Πλάνου» και τη συμμετοχή μελών της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης».

Μάλιστα στις πρώτες συγκεντρώσεις τα πνεύματα ήταν οξυμένα. Σημειώθηκαν λεκτικές αντιπαραθέσεις με στελέχη της διοίκησης του δήμου, παρουσία της αστυνομίας που επέδειξε διακριτικότητα.

Η διοίκηση του δήμου κατήγγειλε «πρωτοφανή εισβολή μιας μικρής ομάδας μαυροντυμένων, που στόχο είχε με τραμπούκικες μεθόδους να εμποδίσει τη διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού να εφαρμόσει την ελεγχόμενη είσοδο ατόμων στο στάδιο» και «βανδαλισμούς από αγνώστους στην πόρτα εισόδου και στα ηλεκτρικά καλώδια της πόρτας ελέγχου».

Για να λάβει την απάντηση από τη δημοτική παράταξη της οποίας επικεφαλής είναι ο Χρήστος Κορτζίδης:

«Το όριο μεταξύ αυταρχικής ρητορικής και πολιτικής αντιπαράθεσης η παράταξη του Κωνσταντάτου το έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό. Την κατασυκοφάντηση τόσο των κατοίκων και κινημάτων όσο και της παράταξής μας, κατασκευάζοντας γεγονότα βανδαλισμών, θα τη ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς».

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια η είσοδος στο στάδιο ήταν ελεύθερη, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στη Γλυφάδα, πολλοί δημότες της οποίας το επέλεγαν προκειμένου να αθληθούν.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου