Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δήμαρχε, κάντο live… όπως ο Σόιμπλε...


του Μιχάλη Τασούλα

Γυρίζοντας χθες βράδυ σπίτι, παρακολούθησα στα κανάλια, την ιταμή και τρισάθλια, on camera μάλιστα, επίθεση του Σόιμπλε στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός.

Μοιραία η σκέψη μου γύρισε λίγες ώρες πίσω, στα όσα ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Ήταν λίγο μετά τις 5.30μμ όταν η διαδικασία βρισκόταν στις «ερωτήσεις» που θέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, πριν συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης.


Τον λόγο έχει πάρει και διατυπώνει ερώτηση, σχετικά με το τέρμα του 237, η κα Δουβή, Δημοτική Σύμβουλος της “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”. Πριν καλά καλά προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτησή της, ο κ. Δήμαρχος, σε έξαλλη κατάσταση, ζητάει τον λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου φωνάζοντας : ”Πρόεδρε δώσμου μικρόφωνο, δώσμου μικρόφωνο τώραααα“.

Στη συνέχεια, αφού ο πρόεδρος του άνοιξε το μικρόφωνο, άρχισε να ωρύεται λέγοντας: ”κύριε Κοκοτίνη, μάζεψέ τηηην, μάζεψέ τηηηην“, ενώ στη συνέχεια έστησε καυγά με δημότη (στέλεχος της ίδιας Δημοτικής Κίνησης), που καθόταν πίσω στις θέσεις των θεατών και είχε το… θράσος να... παρατηρήσει τον Δήμαρχο για την απρεπή συμπεριφορά του.


Κι όλο αυτό γιατί ;;;;


Γιατί η κα Δουβή τόλμησε -άκουσον, άκουσον- να πει , δύο φορές μάλιστα, πως ο κ. Παναγιώταρης (νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών), είναι… «εργολάβος».


Ποιος να το φανταστεί, ότι θα ξημέρωνε μια μέρα σ΄ αυτόν τον τόπο, που το “εργολάβος” θα ήταν… κορυφαία ύβρις και οι ΠΑΣΟΚοι, θα… διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους στο άκουσμά του...!!!


Έλεεεος…!!!


Την ίδια ώρα, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για την διαδικασία της Συνεδρίασης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σεφτελής, το μόνο που θεώρησε σωστό να πράξει -για να καλύψει προφανώς την δική του Ανεπάρκεια- ήταν, αντί να δώσει ξανά τον λόγο στην διακοπείσα κα Δουβή, να ζητήσει να... κλείσουν οι κάμερες που κατέγραφαν και μετέδιδαν... live την Συνεδρίαση…


Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά (ούτε και η τελευταία μάλλον), που ο Πρώτος Δημότης της Πόλης, προβαίνει σε αυτού του είδους -ύφους και ήθους- επιθέσεις, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν κατά καιρούς προηγηθεί ανάλογες -μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης- επιθέσεις, στον κ. Κοκοτίνη, τον κ. Αναγνώστου, την κα Τατσούλη, την κα Πίκουλα, την κα Δουβή, τον κ. Αντύπα, τον κ. Πατσαβό παλαιότερα, αλλά και σε αρκετούς (και ο γράφων μεταξύ αυτών) δημότες, που παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις.


Επειδή δεν είμαι σε θέση, να συνδράμω επιστημονικά, σε ενδεχόμενη προσπάθεια “ελέγχου θυμικού και συμπεριφοράς”, θα ήθελα να παρακαλέσω, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάψει να κλέβει αν μη τι άλλο τη... δόξα από τον κ. Δήμαρχο κλείνοντας τις κάμερες και να επιτρέψει σε όλους τους συνδημότες μας, να … απολαμβάνουν -έστω και μια φορά το μήνα- έναν τέτοιας εμβέλειας … ηθοποιό (ποιεί… ήθος ), να παρουσιάζει το Show του... On camera…!!!

Δήμαρχε, κάντο... live...
…όπως ο Σόιμπλε…

Ηλιούπολη 22.1.2016

Υ.Γ. Όσο για τα ψέματα που και πάλι ακούστηκαν χθες, σχετικά με το τέρμα του 237, θα… επανέλθω…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου