Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ομιλία του Κώστα Μερκουράκη στην εκδήλωση Απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής (video)

Παρέμβαση στην εκδήλωση Απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π. Φαλήρου, Κ. Μερκουράκης, ο οποίος θέλησε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις που προηγήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Νομίζω αυτή η πρακτική, να απολογίζουμε δηλαδή τη δράση μας δημοσία, εισάγει νέα ήθη στον πολύπαθο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ευρύτερα, αφού τουλάχιστον μέχρι σήμερα, οι περισσότερες Διοικήσεις δε συνήθιζαν να αναμετρώνται ανοιχτά με τον κόσμο και τα πεπραγμένα τους.

Ορίστε λοιπόν, κ. Δήμαρχοι, αφού όλοι αναγνωρίσατε τη σημαντικότητα της σημερινής πρωτοβουλίας, να προχωρήσετε σε ανάλογες εκδηλώσεις στους Δήμους σας”.

Ο κ. Μερκουράκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μη προβολής των έργων της Περιφέρειας Αττικής, από τους Δήμους.

“Υπάρχουν έργα τα οποία αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Περιφέρεια. Και την έμπνευση και τον σχεδιασμό και τη μελέτη και το κόστος και την υλοποίηση. Πολλές φορές όμως, είτε σκόπιμα, είτε όχι, αποσιωπάται το γεγονός ότι αποτελούν έργα της Περιφέρειας.

Κακώς, αφού αυτά τα έργα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ανταγωνισμού ως προς την πατρότητά τους. Όχι γιατί πρέπει να πάρει τα εύσημα ο ένας ή ο άλλος, αλλά γιατί δεν θα πρέπει να αφήνουμε χώρο σε παλιές και φθαρμένες νοοτροπίες.

Φυσικά αυτή η πραγματικότητα έχει δύο αναγνώσεις, αφού και η Περιφέρεια -έστω κι αν είναι δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκηση- οφείλει το επόμενο διάστημα να επιδιώξει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, αφουγκραζόμενη η ίδια της ανάγκες, δείχνοντας περισσότερη εμπιστοσύνη στα κινήματα και παρουσιάζοντας την πλήρως αυτονομημένη λογική και δράση της.

Από την άλλη μεριά, όμως, και αυτό αποτελεί χρέος των Δήμων, το έργο που παράγεται θα πρέπει να παρουσιάζεται όπως πρέπει. Και δεν το θέτω σε ηθικό επίπεδο, αλλά μόνο έτσι θα πετύχουμε την αμοιβαία καλή συνεργασία και τη συνακόλουθη βελτίωση της Αυτοδιοίκησης.

Ουσιαστικά δηλαδή, αυτό που λέω και αυτό που μας καλώ να εξερευνήσουμε, είναι ένα κοινό αυτοδιοικητικό κριτήριο, που να λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικές αποχρώσεις, συμπάθειες και εναγκαλισμούς”, σχολίασε ο κ. Μερκουράκης.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του Κώστα Μερκουράκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου