Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Προχωρά το εγχείρημα της ΕΝ ΚΛΩ, στόχος η αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα

Για το εγχείρημα των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ να λειτουργήσουν τα τρία εργοστάσια, δύο στην Κομοτηνή και ένα στη Νάουσσα, βάσει του σχεδίου που έχουν παρουσιάσει, μίλησε «στο κόκκινο» και στην εκπομπή "Με Καφέ Διπλό και Μάτι Ανοικτό", ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιάννης Μουσουλίδης.

Ο πρώτος στόχος για τους εργαζόμενους, που ήταν η διακοπή των πελιστηριασμών των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, επετεύχθη με ΠΝΠ.


Χρειάζεται, ωστόσο, να αλλάξει το πλαίσιο για τις πτωχεύσεις, καθώς, τέτοιες κινήσεις νομιμοποιούνται μόνο εφόσον γίνουν σε διάστημα λιγότερο από 4 μήνες από την κήρυξη πτώχευσης, ενώ για την ΕΝ ΚΛΩ έχουν παρέλθει τρία χρόνια.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μουσουλίδης, υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει η διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο ίδιος, ωστόσο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, δηλώνει αισιόδοξος ότι θα αλλάξει το πλαίσιο και θα προχωρήσει η προσπάθεια, που αφορά στη λειτουργία των τριών από τα 17 εργοστάσια και που θα προσφέρει απασχόληση, αρχικά για 700 εργαζόμενους.

Προβλέπει, επίσης, κεφαλαιοποίηση των χρεών, δημιουργία ενός Ελληνικού Brand Name και σταδιακή αποπληρωμή των υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τις τράπεζες, μέσα από τα κέρδη της επιχείρησης, που οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν απολύτως βιώσιμη, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιό τους.

Ακούστε:
στο κόκκινο

Διαβάστε εδώ για άλλα εγχειρήματα παραγωγικής ανασυγκρότησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου