Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ολική επαναφορά από το σοκ του λόγου και της ράβδου



Breathe, by Julie De Waroquier
Δεκαοκτώ ολόκληρες μέρες παντελούς απουσίας από το pc, δεν το λες λίγο... ειδικά όταν η παρουσία σου είναι σχεδόν αδιαλείπτως καθημερινή.


Οφείλω λοιπόν ως παλιός αριστερός -συνεπής στις παραδόσεις του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος- πρώτα απ' όλα να απολογηθώ ενώπιόν σας για αυτή καθαυτή την απουσία.

Όσο για τις διακαιολογίες θα προσπαθήσω να τις παρουσιάσω μία προς μία, παρότι αντιλαμβάνομαι ότι θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται φτηνές, καθότι ως γνήσιο τέκνο της Αριστεράς θα έπρεπε όλα να τα είχα προβλέψει.

Όλα ξεκίνησαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και μάλιστα απέναντι σε έναν Μεϊμαράκη που -χωρίς να είναι απαραίτητα και ο ίδιος- υποστηρίχθηκε από τους καραμανλικούς.


Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αγρότης νέος ψάχνει...
και βρήκε νέο αρχηγό

Ο Κούλης έπεισε κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας ότι εκπροσωπεί το νέο, ότι δεν είναι από πολιτικό τζάκι, ότι δεν είναι νεοφιλελεύθερος -άρα πρώτα θα σώσει τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και μετά τους μεγαλοεπενδυτές- κι ότι θα μας σώσει όλους, αφού πρώτα σώσει το κόμμα του.

Ταυτόχρονα οι ίδιες χιλιάδες
συμπολιτών μας, έπεισαν όλους εμάς τους υπόλοιπους ότι δεν ήταν μόνος του ο μαλάκας που είχε τάξει ένα μισθό του στον ΓΑΠαπανδρέου για να μας σώσει.

Κι αν οι χιλιάδες συμπολιτών μας δεν ήταν πειστικοί, ήρθαν να συνδράμουν τα ΜΜΕ που τους παρουσίασαν ως δεκαπλάσιους και -σχεδόν- μας έπεισαν τους υπόλοιπους ότι ο Κούλης δεν νίκησε τον Μεϊμαράκη, αλλά τον Τσίπρα.

Δεν είμαι βέβαιος ότι οι χιλιάδες που ψήφισαν για αρχηγό της ΝΔ άλλαξαν γνώμη μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου αρχηγού στη βουλή που για πρώτη φορά αντιπρότεινε τις δικές του μεταρρυθμίσεις:
  • Να μην αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές που οι ίδιοι οι εργοδότες αποδέχτηκαν.
  • Να εφαρμοσθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και να εξαφανιστούν οι επικουρικές.
  • Να κατάσχονται οι επιδοτήσεις των αγροτών για χρέη στα ταμεία.
  • Και -φυσικά- η εισαγωγή και με το νόμο των ασφαλιστικών εταιρειών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Το βέβαιο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αποκαλύπτεται η ομοιότητα του σχεδίου Μητσοτάκη ως αρχηγού με τις "μεταρρυθμίσεις" του ως υπουργού του Σαμαρά.

Το αρχικό σοκ ολοκληρώθηκε με τον ορισμό των αντιπροέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ορισμός του ακρονεοφιλελεύθερου Χατζηδάκη έρχεται για να καλύψει το κενό ενός Μητσοτάκη που δηλώνει ότι δεν είναι ο ίδιος νεοφιλελές, αλλά δεν θέλει να αφήσει χωρίς εκπροσώπηση τη μεγαλύτερη συνιστώσα του κόμματος.

Άλλωστε ο Χατζηδάκης είναι αυτός που τεκμηρίωνε το ξεπούλημα και της καταχρεωμένης Ολυμπιακής "για να μην επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι", αλλά και του κερδοφόρου ΟΤΕ γιατί οι επενδυτές "δεν αγοράζουν χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ".

Ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Λίτος
με τα σκυλιά της χρυσαβγής λυμένα
Κι επειδή από μόνη της η τετράγωνη λογική Χατζηδάκη δεν είναι επαρκής για να ασκηθεί ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η άλλη θέση αντιπροέδρου δόθηκε στον ακροδεξιό υμνητή της χούντας και επικριτή του Κων/νου Καραμανλή Άδωνη Γεωργιάδη για να θυμίζει στους πέραν των 300 χιλιάδων που ψήφισαν για τη νέα ηγεσία ότι όπου δεν πιάνει η λογική Χατζηδάκη, πίπτει η ράβδος του Γεωργιάδη.


Επειδή όμως δεν κρατεί ο Γεωργιάδης τη ράβδο, επιστρατεύουν τους ραβδούχους της χρυσαβγής που παρεάκι με τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές κάνουν ντού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και απειλούν να πετάξουν τους συριζαίους από το μπαλκόνι επειδή δεν καταλαβαίνουν "τι πίνουν αυτοί οι συριζαίοι (video)".

Και για όσους δεν το έχουν εμπεδώσει ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, οι χρυσαβγίτες ματαιώνουν εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνουν διόδια με ασπίδες των ταγμάτων εφόδου, αναπαριστάνουν εκτελέσεις τύπου isis και διάφορα άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Εκεί που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι χρυσαβγίτες, το επεχείρησαν επαναστάτες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ανεπιτυχώς βέβαια, καθώς στερούνται ακόμα του know how των παραστρατιωτικών ταγμάτων.

Αντίθετα αυξημένα αντανακλαστικά επέδειξαν οι αντάρσυοι και με επιτυχία έδιωξαν από το Σύνταγμα μια δράκα ούγκανων "αγροτών" που τη μέρα της γενικής απεργίας πέταγαν στρακαστρούκες και έσταζαν μέλι όταν φώναζαν το όνομα κάποιου κατσιδιάρη.

Βέβαια πριν το ξεντού προηγήθηκαν καμιά εικοσαριά χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και οι 300 του Λαφαζάνη που παρήλασαν μπροστά από το συγκεκριμένο μπλοκ, αλλά ούτε μύρισαν, ούτε άγγιξαν.

Κατόπιν τούτων ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι οικοδομείται το τεράστιο λαϊκό μέτωπο ενάντια στο 3ο χείριστο μνημόνιο και την επαίσχυντη κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη φορά το ταξί θα επιστρέψει γεμάτο από το Νομισματοκοπείο.

Πιο γάτα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ Μπούτας ήρθε σε συνεννόηση αφενός με τον Τόσκα προκειμένου να επιτραπεί συμβολικά σε καμιά 50αριά τρακτέρ να κατέβουν στη διαδήλωση της Παρασκευής, αφετέρου με τον Καμίνη για να τοποθετήσει χημικές τουαλέτες προκειμένου να μη σκορπίσουν οι αγρότες και πέσουν θύματα προβοκατόρικων ενεργειών.


Ο γιατρός της χλίδας ενώ προετοιμάζεται να ηγηθεί
της κατάληψης που ακολούθησε στο Υπ.Κ.Α.

Πάντως τόσο ο Κουτσούμπας, όσο και ο Λαφαζάνης αρχικά κράτησαν αποστάσεις από τις άλλες συνιστώσες του μετώπου απαιτώντας για λόγους σημειολογίας να αποσυρθούν σύμβολα που παραπέμπουν στα λατινοαμερικάνικου τύπου κινήματα της κατσαρόλας και έτσι μας προέκυψε το κίνημα της γραβάτας.


Το ότι στο κίνημα της γραβάτας πρωτοστατούν οι "μένουμε Ευρώπη" με προεξάρχοντες τους
προέδρους του ΙΣΑ, της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι απλά οδοντόκρεμες μπροστά στη μεγαλειώδη "αποχή μέχρι τέλους" που εκφράζει ο Κουτσούμπας και στο "όχι μέχρι τέλους" που με συνέπεια υπηρετεί ο Λαφαζάνης.

Ο γκλαμουροθίασος που ισοπέδωσε το παρελθόν,
τώρα απειλεί να δυναμιτίσει και το παρόν και το μέλλον
Σχολιάζοντας τις φασιστικές επιθέσεις στα γραφεία και τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το κυβερνητικό κόμμα θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση και για επιβεβαίωση υπενθύμισε ότι στο Σύνταγμα του σκίστηκε το καλσόν, όταν σε πολιτιστική εκδήλωση των ποντιακών σωματείων ο Φίλης τον κυνηγούσε και ο Τσίπρας τον γρονθοκοπούσε.


Επίσης ο Κουμουτσάκος έθεσε το ερώτημα αν σήμερα ο Τσίπρας είναι με τα ΜΑΤ ή με τα τρακτέρ, αλλά εγώ αυτό δεν το πολυκατάλαβα γιατί τρέχω ακόμα από τότε που με κυνηγούσαν τα ΜΑΤ και οι ΔΕΛΤΑδες του Μαρκογιαννάκη και του Χρυσοχοϊδη και το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν μια διμοιρία στη Μάρνη να την κυνηγούν καμιά πενηνταριά αγρότες.

Α... είδα κι έναν χρυσαβγίτη που έσπαγε ανενόχλητος ένα περιπολικό, αλλά τον τσίμπησε μετά από δυο μέρες άλλη υπηρεσία της αστυνομίας και σ' αυτούς είπε ότι παρασύρθηκε όπως το πρώην αφεντικό του ο Μπούκουρας.

Δεν ξέρω αν έσκουξε κι αυτός όπως έσκουζε ο Μπούκουρας, αλλά το σίγουρο είναι πως είπε ότι δεν είναι πλέον χρυσαβγίτης, όπως ανέκαθεν λένε οι χέστες οι φασίστες.

Κατά τα άλλα οι πολιτικές δυνάμεις, πλην χρυσαβγής, επέδειξαν ομοθυμία για τη διεκδίκηση του Νόμπελ Ειρήνης στα πρόσωπα της γιαγιάς και του ψαρά από τη Λέσβο και της Σάραντον από τις ΗΠΑ.


Άλλοι για Νόμπελ Ειρήνης κι άλλοι για Νόμπελ Ντροπής

Αντίθετα διχασμός παρουσιάστηκε για το Νόμπελ Ντροπής που διεκδικούσαν ισάξια δυο δήμαρχοι: ο Κυρίτσης της Κω και ο Κωνσταντάτος του Ελληνικού-Αργυρούπολης με τη στήριξη της χρυσαβγής και του Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι η θέση του Κωνσταντάτου έχει αποδυναμωθεί μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες ο Κυρίτσης, καθώς έχουν πληθύνει οι εμφανίσεις του τελευταίου στα μεγαλοκάναλα και δεν υπάρχει χρόνος για τον πρώτο.


Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Κωνσταντάτος ήταν και άτυχος, γιατί ο ένας εκ των τεσσάρων, ο Χατζηδάκης του Π. Φαλήρου δήλωσε κουρασμένος λόγω ηλικίας και ότι θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, οπότε αδυνατεί να παρακολουθήσει τους υπόλοιπους στο ρατσιστικό τους παραλήρημα.


Την απόφασή τους να παντρέψουν το κιτς με τον πολιτισμό
διαδήλωσαν οι γραβάτες τραγουδώντας στην πλ. Κλαυθμώνος
Στο μεταξύ πρώτη φορά μια κυβέρνηση κατάφερε να ενώσει εναντίον της τόσες επαγγελματικές κατηγορίες -ακόμα και τους καναλάρχες-, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις έστρεφαν τη μια κατηγορία εναντίον της άλλης και τους καναλάρχες εναντίον όλων.


Επίσης πρώτη φορά απαγορεύτηκε σε όλα τα τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε ζητηθεί, προφανώς επειδή η πρωτεύουσα ήταν μονίμως κατειλημμένη από τους νταβατζήδες.

Αυτή την ιδιότυπη κατάληψη αποφάσισε να λύσει μέσω Βουλής η κυβέρνηση, αλλά αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί -λένε- αυτό είναι δουλειά του ΕΣΡ το οποίο όμως δεν έχει συγκροτηθεί, αρχικά επειδή καθυστέρησε η ΝΔ να εκλέξει αρχηγό και στη συνέχεια επειδή ο νέος αρχηγός περιμένει το οκέι από τους νταβατζήδες.

Τις αποστάσεις του κράτησε από τη Ραφήνα και ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε κάνει λόγο για τους νταβατζήδες, όχι όμως και οι πουτάνες που θα απεργήσουν γιατί προτιμούν να το κάνουν χωρίς να πληρώνονται, παρά να χάσουν τον νταβατζή τους.


Άλλαξε ο κόσμος των διαδηλώσεων που ξέραμε,
τώρα τα πρότυπα τα φτιάχνουν οι νταβατζήδες

Το κιτς ήταν χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων από την εποχή που ο Μεταξάς καθιέρωσε τις παρελάσεις κι ο Πατακός τις εκσυγχρόνισε, γι αυτό δεν με εντυπωσιάζουν ούτε οι κοπριές, ούτε τα τρία γουρουνάκια, ούτε οι κατσούνες, ούτε οι φασίστες
που δεν καταλαβαίνουν πώς και πότε εκκολάπτονται.

Κάποιους απ' αυτούς, όταν ξύπνησε το ΠΑΜΕ, τούς πήγε καροτσάκι από την αγροτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο πρέπει να χαιρόμαστε γι αυτό.


Προσωπικά αφήνω στη μπάντα τους πολιτικούς σκεπτικισμούς κι άλλους συνειρμούς και ομολογώ ότι είναι η πρώτη μέρα που ένοιωσα καλά μετά από τόσες δόσεις αντιβίωσης.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου