Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η ταινία "Γλυκιά Ίρμα" προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μμ

Η ταινία "Γλυκιά Ίρμα" του Billy Wilder προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μμ στο χώρο της Λέσχης, Λασκαρίδου 134.

Σκηνοθεσία του Billy Wilder,
με τον Jack Lemmon και την Shirley MacLaine

Ο Μπιλ Γουάιλντερ έφτιαξε μια κωμωδία που “παίζει” με τα διάφορα στερεότυπα (η καλόκαρδη πόρνη, ο αδιάφθορος αστυνομικός, το Παρίσι ως πόλη αχαλίνωτου ερωτισμού, ο “ψυχρός” εγγλέζος κτλ) και τις συνεχείς
μεταμφιέσεις, οι οποίες οδηγούν στο σημείο να συγχέεται η πραγματικότητα με την κωμική της αναπαράσταση.

Ο Νέστορ Πατού, ένας “αδιάφθορος” αστυνομικός του Παρισιού, ύστερα από μια έφοδο που κάνει σε ένα πορνείο, συλλαμβάνει τον προϊστάμενό του… μαζί με άλλους πελάτες. Φυσικά, μένει άνεργος.

Ξαναγυρίζει στην κακόφημη συνοικία και εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται την Γλυκιά Ίρμα, μια καλόκαρδη πόρνη, η οποία τον ερωτεύται κι αυτή και αποφασίζει να δουλέψει σκληρά για να μην του λείψει τίποτα. Ο Νέστορ όμως δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα ότι η Ίρμα είναι με άλλους άντρες και βρίσκει έναν πρωτότυπο τρόπο για να την έχει μόνο δική του.

Μεταμφιέζεται σε άγγλο λόρδο και επισκέπτεται κάθε τόσο την Ίρμα, πληρώνοντάς την για να ακούει ιστορίες… Μάλιστα τα χρήματα που της δίνει είναι τόσα πολλά που να μην χρειάζεται να πηγαίνει με άλλους πελάτες…

Ο Νέστορ για να βρει αυτά τα χρήματα, αναγκάζεται να δουλεύει εξοντωτικά, κρυφά από την Ίρμα. Όμως η Ίρμα, γοητεύεται όλο και περισσότερο από αυτόν τον εκκεντρικό εγγλέζο λόρδο, προκαλώντας την τεράστια ζήλια του Νέστορ, ο οποίος αποφασίζει να “εξαφανίσει” τον λόρδο.

Η εξαφάνιση όμως του “αντίζηλού του” δημιουργει υποψίες. Μήπως ο Νέστορ έχει σκοτώσει τον λόρδο; Η αστυνομία είναι βέβαιη γι’ αυτό και ο Νέστορ κινδυνεύει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

ergatikilesxikallitheas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου