Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η ακτινογραφία της διαπλοκής @ «Βόμβες» στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στις 7.00μμ

Να "φωτογραφίσει" το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο, φέρεται αποφασισμένη η κυβέρνηση κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.
Στοιχεία και παραδείγματα από την κυβέρνηση για τις αμαρτωλές σχέσεις παλαιού πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς και για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
"Λίστες" που έμειναν στα συρτάρια ή "χάθηκαν" σε στικάκια, χαριστικές τροπολογίες ή ρυθμίσεις απαλλαγής από ευθύνες, υποθέσεις που σκανδάλισαν την κοινή γνώμη ή ζημίωσαν το Δημόσιο και κουκουλώθηκαν, θα έρθουν στο προσκήνιο.


Άγνωστο ήταν μέχρι χθες αν ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θα προσφέρει πλήρη κάλυψη ή θα πάρει αποστάσεις από υποθέσεις που πιθανόν βαρύνουν την προηγούμενη ηγεσία.

*** * ***
Βουλή: «Βόμβες» σημερινή στη συζήτηση στις 7.00μμ

Κάποιοι δείχνουν να έχουν χάσει τον ύπνο τους εν όψει της συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, με θέμα τη Δικαιοσύνη. Πολλές οι πληροφορίες που έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία για τις «βόμβες» που θα πυροδοτηθούν στη συζήτηση το απόγευμα της Τρίτης: μη δηλωμένες off shore και λογαριασμοί, ακίνητα και λίστες ακούγεται πως θα είναι στο μενού των αποκαλύψεων.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο «γήπεδο» της διαφθοράς, η παρούσα κυβέρνηση ξεκινά με... γκολ από τα αποδυτήρια, εν αντιθέσει με τον «ευάλωτο» αντίπαλό της... Ο πρωθυπουργός αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη», όπως επιχειρηματολογεί ο ίδιος στην επιστολή με την οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τη διενέργεια της εν λόγω συζήτησης.

Ενώ ο υπαινιγμός του, στην ίδια επιστολή, ότι οι λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, τα άνευ εγγυήσεων τραπεζικά δάνεια και άλλα οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου «ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας», μάλλον προϊδεάζει για το τι θα πουν στην κοινοβουλευτική «μάχη» ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο τελευταίος έχει άλλωστε βρεθεί στο στόχαστρο εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων που, κατά τον Αλ. Τσίπρα, «δηλητηριάζουν τη δημόσια συζήτηση».

Εξίσου δηλωτική των κυβερνητικών προθέσεων ήταν και η αναφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου: «Ήρθε η ώρα», τόνισε, «να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Παρά ταύτα, «ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στη συζήτηση απολογούμενος», είναι η εκτίμηση της Ν.Δ., η οποία θα επικεντρωθεί, κατά πληροφορίες, στις καταγγελίες (του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Αντιθέτως, δύσκολα θα ξεφύγει από την πεπατημένη της... σιωπής για τα τιμολόγια, που βρίσκονται τώρα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ ανοίγουν μέτωπο με τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης. Καθόλου τυχαία την εβδομάδα που πέρασε η Φώφη Γεννηματά κοινοποίησε την, από 29 Φεβρουαρίου, επιστολή της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου με ταυτόχρονη απάντησή της. Η Β. Θάνου διαμαρτύρεται για διατύπωση αρνητικών θέσεων εις βάρος του προσώπου της και της θεσμικής θέσης της από το Γραφείο Τύπου του κόμματος και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η Φ. Γεννηματά της απαντά ότι δεν εμποδίζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Αξιοσημείωτη όμως και η αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου, που «με οδυνηρή έκπληξη» έλαβε γνώση της αλληλογραφίας μεταξύ των δύο κυριών, υποδηλώνοντας συνεπώς την ενόχλησή του για το ότι η διάδοχός του στο κόμμα δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως...

η Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου