Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Καθαρά Δευτέρα στο Ελληνικό με τους πρόσφυγες - Ash Monday with the refugees

Την Καθαρά Δευτέρα παίρνουμε τους χαρταετούς μας και πάμε Ελληνικό, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, στις 8.00μμ.

Καλώδια, κολώνες δεν έχει, κάνουμε κούλουμα όλοι
μαζί και αφήνουμε τους αετούς μας στα 500 περίπου πιτσιρίκια της μιας μονάδας προσφύγων, που αγαπούν πολύ το έθιμο αυτό κι είναι εξπέρ στα ζύγια.

Μιλήσαμε σήμερα επιτόπου (είχα πάει με την κόρη μου να δώσουμε πέντε αετούς που είχαμε πάρει) με την κυρία υπεύθυνη από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και είπαμε τα εξής:


Στην συγκεκρικριμένη μία από τις τρεις μονάδες φιλοξενίας υπάρχουν 1500 άτομα, 500 εκ των οποίων είναι παιδιά. Αυτά σιτίζονται κάθε μέρα από τον Στρατό.

Συμφωνήσαμε όμως να προσπαθήσουμε να κάνουμε την γιορτή με τους χαρταετούς για τα παιδιά, ως εξής όμως, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή και εύρυθμη λειτουργία όλων.

Εμείς οι πολίτες, θα πάμε κάπου πιο μακριά να αμολήσουμε τους αετούς μας με ασφάλεια, τους οποίους μετά θα συλλέξω εγώ (κανένα φορτηγό διαθέσιμο;) και μαζί με 10 εθελοντές (παρακαλώ στείλτε μου ονόματα στo inbox) θα πάμε να μοιράσουμε (ψάχνουμε 1500 σκεύη διογκωμένης πολυστερίνης EPS, με 2 Θέσεις) ότι θα έχουμε καταφέρει να ετοιμάσουμε για 1500 άτομα (είναι πολλά!).

Όσον αφορά το φαγητό, αφού μιλήσαμε με τις εκεί κοινότητες, ελπίζω να φτιάξουμε ένα ρύζι ή κουσκους (σιτάρι όχι ζυμαρικό) με ρεβύθια, αρακά, καρότο, καλαμπόκι (βρήκαμε ήδη χορηγό!) και αν βρούμε χρόνο, μελιτζάνα. Ένα πολύχρωμο φαΐ, όπως πολύχρωμοι είναι αυτοί οι άνθρωποι!

Θα χρειαστούμε επίσης ελαιόλαδο, ελιές, ενώ το Υπουργείο θα διαθέσει ψωμί, χαρτοπετσέτες και μαχαιροπήρουνα.

Αυτά!

Όσοι πιστοί σεφ να βοηθήσετε, να μαγειρέψετε σε εστιατόρια ή κέτεριγκ προσέλθετε.

Επίσης όσοι θέλετε να βοηθείσετε στο σερβίρισμα και στο παιχνίδι με τα παιδάκια (αυστηρά 10-20 άτομα, όχι φωτογραφίες, οργανωμένοι, π.χ. πρόσκοποι;)

Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου