Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αυτός εδώ είναι ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

"Από το γραφείο του Μαντέλη, τοπικός μπάτλερ του Λάτση"
Ξεκαθαρίζω: Δεν τα γράφω εγώ... αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν αυτό που νιώθω για κάποιον, το νιώθει και κάποιος τρίτος. Κοινώς τον πήραν χαμπάρι... ο αλληλέγγυος κόσμος είναι όλος απέναντί του...

Από μένα ως σχόλιο μόνο η τελευταία στροφή από την παρωδία του Αν του αγαπημένου Κώστα Βάρναλη:

"Αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η αρετή σου
κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυό λυγάς τη μέση
κι αν μήτε φίλους μήτε εχθρούς ποτέ σου λογαριάζεις
και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν,
αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβάνεις
και μόνο, αν κάνεις το κακό, η ψυχή σου γαληνεύει,
δικιά σου θά ναι τούτ' η Γης μ' όλα τα κάλλη πού χει
κ' έξοχος θά σαι Κύριος, αλλ' Άνθρωπος δε θά σαι"


Ακολουθεί το άρθρο του Γιάννη Ανδρουλιδάκη:

Αυτός εδώ είναι ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Οι ισχυρομνήμονες θα θυμάστε ότι η εκλογή του υπήρξε ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας για τα ιδιωτικά ΜΜΕ -με πρόφαση τότε μια τραγική ιστορία σε μια παιδική χαρά του δήμου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μαζί με τα τσιράκια του, δημιουργούν κλίμα και ετοιμάζουν στην πόλη ''Επιτροπές Κατοίκων'' τύπου Αγίου Παντελεήμονα, μπορεί κανείς να το δει κι από αυτά που γράφει στη σελίδα του.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία και δεν είναι τυχαίος. Μετά από 10 χρόνια στο γραφείο του αλήστου μνήμης Τάσου Μαντέλη της Siemens και του Φυσικού Αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, έχει αυτονομηθεί στις επαφές του και έχει γίνει ο ίδιος τοπικός μπάτλερ του Λάτση, για τον οποίο δημόσια λέει ότι του δίνει χρήματα για να συντηρεί τις παιδικές χαρές και με τον οποίον συνεννοήθηκε για να προσφέρει 600 (γουάο!) μερίδες φαγητό στους πρόσφυγες -μιλάμε ότι έσκισε τη γάτα ο κροίσσος.

Η ιστορία δεν τελειώνει καν εδώ. Είναι ταυτόχρονα εξ οφίτσιο μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε., εταιρείας θυγατρικής του ΤΑΙΠΕΔ που διαχειρίζεται την έκταση του παλιού αεροδρομίου και έχει αναλάβει την εκμετάλλευσή του από ιδιώτες.

Ρίξτε μια ματιά στο ιστορικό του και σε αυτά που λέει. Ο ρατσισμός ΔΕΝ είναι μόνο οικονομικό φαινόμενο, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από μια συνωμοσία του καπιταλισμού.

Ωστόσο, σε αυτό το υπέροχο σύστημα, κάποιες φορές όλα μπλέκονται γλυκά: ο φασισμός, οι εφοπλιστές, η Siemens, οι ''επιτροπές κατοίκων'', οι ιδιωτικοποιήσεις, οι στιβαγμένοι πρόσφυγες, το φυσικό αέριο, η υποστήριξη των ΜΜΕ σε μια εκλογή σε μια μικρή πολιτεία.

Κι όταν όλα μπλέκονται γλυκά, είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτόν τον κόσμο. Να φτιάξουμε έναν καινούριο κόσμο. Έναν κόσμο χωρίς Κωνσταντάτους. Έναν κόσμο χωρίς καθάρματα, έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης".

1 σχόλιο: