Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου για το προσφυγικό

Εδώ και πάρα πολλές μέρες παρακολουθούμε το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασε στην αποκορύφωσή του.

Η απόφαση της Αυστρίας και των χωρών της διαδρομής των Δυτικών
Βαλκανίων να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές με τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας παραβιάζοντας κάθε έννοια προσφυγικού δικαίου.

Ανάπηροι πολέμου, παππούδες, μωρομάνες, πατεράδες και παιδιά, αφήνοντας πίσω τους τη φρίκη του πολέμου, διασχίζουν με τα πόδια την Εθνική Οδό, ελπίζοντας ότι θα φθάσουν στην "σωτηρία της Ευρώπης".

Στα σύνορα στην Ειδομένη συνωστίζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και απαιτούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Η Ευρώπη απέναντι στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που έχει αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία επιλέγει να μετατραπεί σε φρούριο, να εφαρμόσει ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πολιτικές, να ορθώσει φράχτες, να αναπτύξει στρατό και εν τέλει να στρώσει το έδαφος στον φασισμό.

Σήμερα, δεν κινδυνεύουν μόνο οι ζωές χιλιάδων προσφύγων, κινδυνεύουν κι αμφισβητούνται και οι νόμοι που τους προστατεύουν, το τελευταίο καταφύγιο του απελπισμένου, το Άσυλο.

Στο σκοτάδι και το μίσος που ορθώνει η Ευρώπη, η Ελλάδα και η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν το φως, την ελπίδα και το σπουδαιότερο παράδειγμα αλληλεγγύης.

Η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά. Οι παππούδες μας ήρθαν το 1922 κυνηγημένοι από την Μικρά Ασία, πρόσφυγες και οι ίδιοι. Χιλιάδες νεολαίοι επιστήμονες μεταναστεύουν σήμερα λόγω της κρίσης.

Σήμερα έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου καλεί κάθε δημότη, όπου ζει και δραστηριοποιείται, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς να γίνει κομμάτι αυτής της υπόθεσης, να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες.

Όλοι και όλες μας μπορούμε με τον πιο απλό τρόπο να βοηθήσουμε στην πράξη. Να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων, στα κέντρα φιλοξενίας και στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί, να διαδώσουν και να στηρίξουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου, την Ένωση Γονέων, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, συλλογικότητες, επαγγελματικά σωματεία να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια προκειμένου να έχουν οι πρόσφυγες αξιοπρεπή διαβίωση για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στη χώρα μας.

Στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας μας να μείνουν ανοιχτά τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι δίοδοι που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες να συνεχίζουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια το ταξίδι τους.

Διατρανώνουμε τη φωνή μας ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

Κανένας άνθρωπος μόνος του, κανένα προσφυγόπουλο αφημένο στην τύχη του.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου