Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η δημοσιογραφία των πολιτικών εκβιασμών (ηχητικό)

Η «αποκάλυψη» του Βήματος για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ψυχάρη το 2014, είχε δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα ΑΞΙΑ και έγινε στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων
του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του με τα συστημικά ΜΜΕ.

«Ο κ. Ψυχάρης έχει θιγεί από την κυβέρνηση, που όπως αποδεικνύεται δεν του έκανε το χατίρι και έχει γίνει επιθετικός και απειλητικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην εκπομπή «Η Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ», στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και στο Νίκο Σβέρκο.

Ο κ. Ψυχάρης δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και έχει γίνει επιθετικός, όπως αποδεικνύεται και με τις «απειλητικές αποκαλύψεις» του Βήματος της Κυριακής.

Τόσες δεκαετίες, ακόμη πριν την μεταπολίτευση και επί Χούντας το συγκρότημα του ΔΟΛ έχει ενεργό ρόλο στο να κατευθύνει την πολιτική ατζέντα και με δημοσιεύματα να «ανεβάζει» και να «κατεβάζει» κυβερνήσεις.

Όμως, το σύστημα διαπλοκής καταρρέει και μαζί του το πέπλο ισχύος που επιμελλώς καλλιεργούσε ο κ. Ψυχάρης τόσα χρόνια.

Η ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία κατά του Σταύρου Ψυχάρη για τα αδικαιολόγητα δάνεια, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011 -2012 αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ, και η ροπή προς την χυδαιότητα φαίνεται να είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή για τον ίδιο...

Ο κ. Ψυχάρης, ως εκ τούτου, διολισθαίνει σε απειλές περί «εφεδρειών» μετά την απόπειρά του να εμπλέξει τον πρωθυπουργό σε σενάρια διαπλοκής, ενώ πλάθει τη δική του εκδοχή για τα δάνεια που έχει πάρει ο ίδιος για να εξαγοράσει τις μετοχές του ΔΟΛ.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή στον πόλεμο που έχει κυρήξει ο ΔΟΛ στην κυβέρνηση», ισχυρίζεται ο κ. Ψαρράς και σημειώνει πως η δημοσιογραφία πολιτικών εκβιασμών τύπου Μαυρίκου δεν είναι πρακτική μόνο του ΔΟΛ, αλλά απαντάται και σε άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως το «Πρώτο Θέμα», του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ, Δημήτρης Ψαρράς, μιλάει στο ρ/σ Στο Κόκκινο και μας θυμίζει την ιστορική διαδρομή του συγκροτήματος του ΔΟΛ. Από την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, τον σκοτεινό ρόλο που είχε στα «Ιουλιανά», τις καλές σχέσεις του συγκροτήματος με τους στρατηγούς της Χούντας, τις υπόγειες διαδρομές και τα κανάλια επικοινωνίας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που βρήκαν «τοίχο» επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πρόσληψη του κ. Ψυχάρη ως διοικητή στο Άγιο Όρος...

Ακούστε:

στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου