Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Με πρώτο το έργο ομβρίων σε Μοσχάτο, Ταύρο, Ρέντη: Ενισχύει τη διαφάνεια στα δημόσια έργα η Περιφέρεια Αττικής

Με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας κατά τη διαδικασία κατασκευής δημοσίων έργων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου υπέγραψε μνημόνιο
συνεργασίας με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας Κ. Μπακούρη για το έργο, που αφορά στην κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στις περιοχές Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Μοσχάτου.

"Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως το πώς εννοεί την εφαρμογή των αρχών της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας: με έργα και όχι λόγια", σχολίασε η Ρ. Δούρου.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπογράφεται τέτοιου είδους μνημόνιο με δημόσιο φορέα της χώρας και η συνεργασία αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διασφάλιση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

"Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής, εξασφαλίζεται προς όλους τους αιτούντες και τους υποψήφιους ότι οι συμμετέχοντες στο έργο δεσμεύονται να απέχουν και να αποτρέπουν κάθε μορφή επιζήμιας παρατυπίας κατά την ανάθεση και εκτέλεση της διαδικασίας των προσφορών", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Οι δύο φορείς θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση Συμφώνου Ακεραιότητας (Integrity Pact) ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη η πρόταση των δύο φορέων βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης", τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι τα Σύμφωνα Ακεραιότητας χρηματοδοτούνται πιλοτικά από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ταμείο Συνοχής στα κράτη - μέλη της Ε.Ε..

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου