Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τραυματισμός σεσημασμένου κακοποιού στην Καλλιθέα


του Μάνου Τσαλδάρη

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται ένας 40χρονος σεσημασμένος κακοποιός που επιχείρησε να διαφύγει από έλεγχο δυο αστυνομικών τραυματίζοντας τον ένα από αυτούς.


Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, ο συνάδελφός του πυροβόλησε μια φορά για να σταματήσει το αυτοκίνητο, όμως η σφαίρα αφού εποστρακίστηκε στην κολόνα της πόρτας τραυμάτισε τον δράστη σοβαρά στο κεφάλι.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν ένα ταξί που είχε κλαπεί από τις 27 Φεβρουαρίου να κινείται επί της οδού Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα και όταν αυτό σταμάτησε σε ερυθρό σηματοδότη, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (γνωστή ως Θησέως) επιχείρησαν να ελέγξουν τον οδηγό του.


Ο ένας αστυνομικός στάθηκε αριστερά δίπλα του και ο άλλος στην πίσω πλευρά του οχήματος και τον διέταξαν να βγει από το αυτοκίνητο.

Αντί να το πράξει, ο δράστης πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον ένα από τους αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Τότε ο άλλος αστυνομικός τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε μία φορά προς το αυτοκίνητο.

Μετά τον τραυματισμό του ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

Δράστης είναι ένας ομογενής από το Καζακστάν, που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί τέσσερις φορές για κλοπές και μία για εμπορία ναρκωτικών. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ερευνούν εάν ο 40χρονος εμπλέκεται σε ληστείες στην περιοχή, αλλά και τις συνθήκες τραυματισμού του ιδίου και του αστυνομικού.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου