Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Λάζαρος Λασκαρίδης: Πέντε πικρές αλήθειες για τη μαρίνα Καλλιθέας

Επανέρχεται ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης για το ζήτημα της μαρίνας της πόλης, με αφορμή δύο συγχρονισμένες κινήσεις που εκδηλώθηκαν δημόσια το τελευταίο 24ωρο:
  1. Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά δεν ευθυνόμαστε για το γεγονός ότι επί χρόνια ο Δήμος Καλλιθέας δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τον ελλιμενισμό σκαφών στη μαρίνα. Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την τέως διοίκηση του Δήμου αλλά και την τότε αντιπολίτευση (και σημερινή διοίκηση) που δεν ανέδειξε το θέμα.
  2. Από την πρώτη στιγμή της εισόδου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κι όταν άλλοι κώφευαν για ν’ αποποιηθούν τις (τουλάχιστον πολιτικές) ευθύνες τους, προβάλλουμε το ζήτημα και ζητάμε επιτακτικά «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο».
  3. Κατά τη συνάντησή μας της Παρασκευής 4 Μαρτίου με συνάδελφο-επικεφαλής παράταξης (η οποία έγινε κατόπιν δικής του πρόσκλησης) μας προτάθηκε –το τονίζω κατηγορηματικά- η συνδιοργάνωση εκδήλωσης στη μαρίνα, την οποία αρνηθήκαμε αφού ο προσανατολισμός μας στο θέμα αυτό, απέχει 180 μοίρες από το δικό του.
  4. Δεν θα παίρναμε ποτέ μέρος σε μια εκδήλωση, στην οποία το ρόλο του «συγκεντρωσιάρχη» έχουν αναλάβει πρόσωπα που επιθυμούν τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος στη μαρίνα.
  5. Και δική μας επιθυμία θα ήταν η ενιαία έκφραση της αντιπολίτευσης απέναντι στη διοίκηση του Δήμου ώστε (επιτέλους) αυτή η πόλη να μην παρακολουθεί τις δημόσιες σχέσεις των εκάστοτε διοικούντων και ν’ αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο προς όφελος όλων των κατοίκων της, αλλά είναι σαφές, όπως είπαμε, ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Ούτε οι ίδιες ευθύνες μας βαραίνουν, ούτε τον ίδιο κοινωνικό προσανατολισμό διαθέτουμε. Κι αυτό, έχει αποδειχτεί στην πράξη. Τελεία και παύλα!
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου