Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Π. Πολάκης στην Ηλιούπολη: Ελεύθερη η πρόσβαση στις δομές υγείας - Τέρμα στο «πάρτυ» των προμηθειών και το «φακελάκι»

Στο σημαντικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και στους επόμενους στόχους του Υπουργείου επικεντρώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
Παύλος Πολάκης, στην εκδήλωση της Ο.Μ. Ηλιούπολης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δημήτρης Κιντής», με θέμα «Το Παράλληλο Πρόγραμμα για την Υγεία».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέλυσε τα οφέλη του Παράλληλου Προγράμματος για τους πολίτες, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας για όλους τους ανασφάλιστους μόνο με το ΑΜΚΑ τους, η θεσμοθέτηση της λίστας χειρουργείου, που σκοπό έχει την εξάλειψη του φαινομένου «φακελάκι», η σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας για τις μετακινήσεις γιατρών μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, η έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, η δυνατότητα που θα έχουν οι δήμοι να στηρίζουν οικονομικά τις δομές υγείας εντός των διοικητικών τους ορίων και άλλα.

Επιπλέον ο Παύλος Πολάκης μίλησε με στοιχεία για τα έως τώρα πεπραγμένα του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη στελέχωση των δομών Υγείας σε όλη την επικράτεια, τη σημαντική ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τόσο με έμψυχο δυναμικό, όσο και με την προμήθεια καινούριων ασθενοφόρων και την επισκευή των ελικοπτέρων του Τμήματος Αεροδιακομιδών.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση των προϋπολογισμών και στην αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων, στην μεγάλη εξοικονόμηση πόρων από τον εξορθολογισμό των δαπανών για τη στέγαση των μονάδων ΠΕΔΥ σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες και άλλα.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέλυσε το σχεδιασμό του νέου συστήματος προμηθειών στην Υγεία, το οποίο θα βάλει τέλος στο «πάρτυ», όπως χαρακτηριστικά είπε, που κάνουν κάποιοι εδώ και χρόνια εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και συνεπώς των φορολογούμενων πολιτών.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Σφακιανός Υπουργός και Βουλευτής Νομού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση με αμείωτο ενδιαφέρον έως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου