Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

FAILos Βαρβιτσιώτης


του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Η Συνθήκη της Γενεύης, τα εργασιακά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα… γενικότερα ο ανθρωπισμός, είναι πλέον απολιθώματα κολλημένα στη σόλα του καλογυαλισμένου παπουτσιού ενός τεχνοκράτη και ενός λομπίστα πολυεθνικών στους διαδρόμους των Βρυξελλών.


Είναι το αμήχανο χαμόγελο και οι λέξεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ από το στόμα ενός ανήμπορου πολιτικού που απλά υπακούει σε εντολές!

Είναι η ανακούφιση του μικροαστού που τα «προβλήματα» δεν θα περάσουν μπροστά από την πόρτα του σπιτιού, που του έχει παραχωρήσει -για λίγο ακόμα- η τράπεζα…

*** Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να αντιμετωπίσουν τηνπροσφυγική κρίση με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν και τηνοικονομική κρίση! Όπως δηλαδή ένας σεισμός 9 ρίχτερ μπορεί να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση…!

*** Σε άλλα νέα, θετικός στη χρήση βίας για να αδειάσει η Ειδομένη «βρέθηκε» ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως και άλλοι πολλοί «φιλελεύθεροι» ΔΑΠίτες! Που αν πλησίαζε το ISIS στη Γλυφάδα θα έφταναν το 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα… και το Αθήνα-Νήσοι Κέημαν, σε 3 εργάσιμες ημέρες… όσο κάνει το έμβασμα…

*** Να μην είμαστε πλεονέκτες…
ΝΔ χωρίς ακροδεξιά είναι σαν καρπούζι χωρίς κουκούτσι. Σαν καλοκαίρι χωρίς μουντιάλ. Σαν μακαρόνια χωρίς κιμά…

*** Πλάκα-πλάκα, μετά τον ούγκανο οπαδό, τους χρυσαυγίτες και κάτι μονοκύτταρους οργανισμούς στα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού… η αμέσως κατώτερη μορφή ζωής πρέπει να είναι: στέλεχος της ΝΔ - «Μένουμε Ευρώπη», που δηλώνει φιλελεύθερος και έχει «βγάλει» στα νιάτα του ΔΑΠ!

ώπα, άκυρο! Υπάρχει και πιο κάτω… ο καραφλός Θέμος!


*** Οι Μπογδάνοι, οι Θέμοι, οι Μητσοτάκηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες, οι Φαήλοι, οι Βορίδηδες και οι Πλεύρηδες, δεν είναι μόνο ντροπή για τους «Μενουμευρωπάκηδες».. είναι η ντροπή που συνοδεύει την ύπαρξη όλων μας…

*** Τους ενοχλεί να αναφέρεις τη λέξη «ανθρωπισμός». Προσβάλλονται. «Δεν είστε μόνο εσείς ανθρωπιστές, όλοι έχουν ευαισθησίες», λένε. Μπερδεύουνε τον «ανθρωπισμό» με τη «φιλανθρωπία» και την «εταιρική κοινωνική ευθύνη». Για αυτούς ανθρωπισμός πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίσταση… ως lifestyle! Για αυτούς δεν έχουν σημασία οι συνθήκες που οδηγούν στον ξεριζωμό, τον πόλεμο και τη φτώχεια… ποτέ άλλωστε δεν ήταν αλληλέγγυοι σε κάποιον, θα είναι στον «ξένο»;

*** Οι καλύτεροι είναι αυτοί που γράφουν στα social media «καλά, και εμείς φιλάνθρωποι είμαστε αλλά δεν κάνουμε έτσι» ή «και εμείς είμαστε ανθρωπιστές αλλά και λίγη κοινή λογική δε βλάπτει»! Υπάρχουν και αυτοί που παπαγαλίζουν κατευθείαν Κυριάκο και λένε«ανάμεσα στον ανθρωπισμό και την ακροδεξιά υπάρχει η κοινή λογική»… Ναι, το είπε. Επί λέξει. Αλήθεια!

*** Είναι οι ίδιοι που άρχισαν δειλα-δειλά πριν από 6 χρόνια να ψελίζουν το «μαζί τα φάγαμε», που μεταλλάχθηκε σε «φταίει το πολύ δημόσιο», που με τη σειρά του έγινε «κοινή λογική», μετά «γιατί κακός είναι ο Άδωνις; Έχει δουλέψει, γνωρίζει την αγορά, είναι φιλελεύθερος» και που σε λίγο καιρό θα είναι απερίφραστα και απροσχημάτιστα «τους είδαμε τους πολιτικούς, ας αναλάβει επιτέλους και ένας επιχειρηματίας να δούμε προκοπή»!

*** Το ότι κόβεται έστω και ένα δένδρο για να τυπωθεί σε χαρτί το «Πρώτο Θέμα», το λες και πρωτοφανή οικολογική καταστροφή!

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου