Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Νίκος Παππάς: Πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή - η ομιλία στου Ζωγράφου σε video

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου διοργάνωσε την Τετάρτη 23/3 εκδήλωση με θέμα: «Κυβέρνηση της Αριστεράς: πόλεμος στη διαφθορά και τη διαπλοκή - μέτρα για την προστασία των κοινωνικά αδυνάμων» και ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει.

«Διαπιστώσαμε επίσης ότι ο φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν είχε καταλογιστεί. Δεν είχε ενεργοποιηθεί ο ψηφισμένος νόμος από το 2010. Τον οποίο μπορώ εγώ λογικά να υποθέσω ότι τον ψήφησε το ΠΑΣΟΚ και μετά σηκώσανε τα τηλέφωνα και είπανε στα κανάλια:

“Kοιτάξτε έχουμε ένα ψηφισμένο νόμο που σας παίρνει το 20% από την τηλεοπτική διαφήμιση αλλά δεν τον ενεργοποιούμε, δώστε μας πολιτική στήριξη, αλλιώς θα σας βάλουμε το χέρι στην τσέπη”. Αυτά είναι που θέλουμε να σπάσουμε και να σταματήσουμε».

«Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, και με αφορμή την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επισήμανε ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

«Αλλά να ρωτήσω τώρα και κάτι: επειδή βλέπω ότι για το MEGA έχουν γίνει αλλεπάλληλες αποτυχημένες συνελεύσεις και συμβούλια για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Γιατί δεν εμπιστεύονται την επιχείρησή τους να βάλουνε λεφτά και να στηρίξουν και τον κόσμο που εργάζεται εκεί; Γιατί δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους οι μέτοχοι; Η αγορά δεν μας λέγανε να αποφανθεί αν είναι βιώσιμα τα σχήματα; Γιατί, με όρους αγοράς, δεν εμπιστεύονται αυτό που οικοδόμησαν;» σχολίασε ο υπουργός .

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας ως ζήτημα το προσφυγικό. «Πρόκειται για ένα ολίσθημα», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους με αφορμή και τα αιματηρά γεγονότα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, θέλοντας να στρέψει τα φώτα από την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

Ο υπουργός έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, τα οποία καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο, αλλά ο λαός, «την ερχόμενη Τρίτη θα ακούσει και θα καταλάβει πολλές αλήθειες».

Αναφερόμενος στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη είπε: «Διάβασα ότι ο κύριος Ψυχάρης έγραψε ότι “κάποιοι στου Μαξίμου ψάχνουν εγχειρίδια του Γεωργαλά”. Θέλω να πω αν θέλαμε εγχειρίδια του Γεωργαλά, ξέρουμε ποιος εκδότης είχε την στενότερη των σχέσεων με τη δικτατορία. Μπορεί σε κάποια συρτάρια, κάποιο αντίγραφο του εγχειριδίου να μην είναι ξεχασμένο και κάποιοι να συμβουλεύονται τις συνταγές. Ας προσέχουν, γιατί καμιά φορά μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει πράγματα στην οικονομία - μείωση ελλείμματος, αύξηση φορολογικών εσόδων, κλπ. - έχει δώσει στους εταίρους της να καταλάβουν ότι τώρα στη χώρα ασκείται σωστή διοίκηση.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του υπουργού στο βίντεο που ακολουθεί:


left.gr
*** * ***
ΣΥΡΙΖΑ: 
«πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας»

Το πυκνό ακροατήριο δεν πτοήθηκε από τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας, καθώς προηγήθηκε εισβολή ομάδας 30 ατόμων από την «πρωτοβουλία κατά του ασφαλιστικού "block it"» (όπως υποδήλωνε το πανώ που είχαν μαζί τους), μια πρωτοβουλία που έχουν συστήσει νέοι/ες της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λίγοι από αυτούς βιαιοπράγησαν εις βάρος των πολιτών που είχαν πάει να ακούσουν την ομιλία, ενώ προς στιγμήν επενέβη και η αστυνομία.

Την «ανοιχτή» όσο και «απερίφραστη» καταδίκη της αντι-συγκέντρωσης, από όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς ζήτησε ο Ν. Παππάς, δεδομένου ότι η λογική των αντι-συγκεντρώσεων συνιστά «παράδοση άλλων και όχι της Αριστεράς». Συνεπώς, «ό,τι άλλο (σ.σ. εκτός της καταδίκης) θα συνιστά οδυνηρή υποχώρηση», προειδοποίησε.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την εισβολή μελών της ΛΑΕ» ως «μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας». Και προσθέτει: «Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά».

Να πάρει αποστάσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τις πρακτικές που «θύμιζαν ΕΚΟΦ» ζήτησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου