Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κρυφτούλι της διοίκησης Κωνσταντάτου με τις περικοπές στα πολιτιστικά προγράμματα (video)

Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Μαρτίου η διοίκηση Κωνσταντάτου έφερε ως έκτακτο θέμα τον προγραμματισμό προσλήψεων στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου.

Στις ερωτήσεις ωστόσο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης εάν προβλέπονται περικοπές προσλήψεων, ο κ. Κωνσταντάτος αρνήθηκε να απαντήσει.

Κατά τον προσφιλή του τρόπο, παρέπεμψε την αντιπολιτευόμενη παράταξη να απευθυνθεί εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Διαβάστε τι λέει η Δημοτική Συνεργασία για το θέμα:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Μαρτίου η διοίκηση έφερε ως έκτακτο θέμα τον προγραμματισμό προσλήψεων στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου. Στις ερωτήσεις ωστόσο της παράταξής μας εάν προβλέπονται περικοπές προσλήψεων, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αρνήθηκε να απαντήσει και μας παρέπεμψε να απευθυνθούμε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου για να «αναλάβουμε και την ευθύνη της απάντησης»!

Όλος ο εξωφρενικός διάλογος και η απίστευτη συμπεριφορά της διοίκησης προς το δημοτικό συμβούλιο στο βίντεο που ακολουθεί.


Το γιατί ο Γιάννης Κωνσταντάτος αλλά και η παρούσα στη συνεδρίαση αντιδήμαρχος Πολιτισμού απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέσαμε έχει να κάνει με το λαθεμένο τρόπο που αντιμετωπίζουν ως διοίκηση τις υπαρκτές δυσκολίες που προκαλεί η ανταποδοτικότητα στη λειτουργία του δήμου.

Καταθέσαμε λοιπόν αναλυτικά τις ερωτήσεις μας προς τη διοίκηση και περιμένουμε τις απαντήσεις που απέφυγε να δώσει στο δημοτικό συμβούλιο.
Προς 
Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης 
Αντιδημάρχους Πολιτισμού, Οικονομικών 
Κοιν: Πολιτιστική Επιτροπή 
ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Για την καλύτερη ενημέρωση της παράταξής μας στα ζητήματα που αφορούν στο τομέα πολιτισμού, ζητήσαμε εγγράφως από τις υπηρεσίες του Δήμου στοιχεία για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου του καλλιτεχνικού προσωπικού και από τη συμμετοχή μας στην Πολιτιστική Επιτροπή ενημερωθήκαμε για το ωράριο λειτουργίας των πολιτιστικών τμημάτων καθώς και τον αριθμό των μαθητών σε αυτά για την φετινή πολιτιστική χρονιά 2015 - 2016. 
Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας διαπιστώσαμε μείωση του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων και μειωμένα ποσά είσπραξης των διδάκτρων, που χρηματοδοτούν τις αμοιβές των συμβασιούχων καλλιτεχνών στη λογική της ανταποδοτικότητας, που πολύ κακώς έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και στον τομέα αυτό. Κατανοούμε ότι αυτό το γεγονός δημιουργεί δυσκολίες. 
Μετά τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο δεν απαντήσατε σε σχετικό ερώτημα που έθεσε η παράταξή μας στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητούμε να μας απαντήστε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα: 
1. Η πάρεδρος ζητά η ανταποδοτικότητα να εφαρμόζεται ανά τμήμα ή στο σύνολο των πολιτιστικών τμημάτων και του Ωδείου;
2. Καθηγήτρια χορού με πτυχίο ΤΕΦΑΑ, με 15 ώρες μάθημα την εβδομάδα, με 88 μαθητές και με την ευθύνη των τμημάτων χορού των ΚΑΠΗ της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού, έχει σύμβαση για 10.000 € μικτά ενώ καθηγητής χορού με πτυχίο ΤΕΦΑΑ, με 9 ώρες μάθημα την εβδομάδα και με τους μισούς μαθητές (περίπου 44) έχει σύμβαση για 11.000 € μικτά. 
Γιατί συμβαίνει αυτό;
3. Στο Ωδείο βλέπουμε σύμβαση στο τμήμα βιολιού καθηγήτριας με 4.600 € για 6-7 μαθητές και άλλης καθηγήτριας με 5.000 € για 14 μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται στην ανωτέρα και στην προετοιμασία πτυχίου και διπλώματος, όπου το μάθημα δεν είναι φυσικά των 40΄ αλλά 1 και 1,5 ώρας και με την υποχρέωση διοργάνωσης συναυλιών. 
Γιατί συμβαίνει αυτό;
4. Παρατηρούμε μειώσεις στις αμοιβές από 300 € έως και 2.800 €, με τις μεγαλύτερες μειώσεις στους καλλιτέχνες που είναι υπεύθυνοι στα τμήματα που διοργανώνουν τις περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις (όπως θεατρικό Αργυρούπολης, τμήματα χορού Ελληνικού). 
Γιατί συμβαίνει αυτό;
5. Τέλος, ζητούμε να μας χορηγήσετε τα συγκεκριμένα στοιχεία που δικαιολογούν το γιατί ζητήσατε τη μείωση του αριθμού του καλλιτεχνικού προσωπικού, για την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017, στην εισήγησή σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης με ποια κριτήρια αποφασίσατε ποιες συμβάσεις θα κόψετε.
Αργυρούπολη 28/3/2016

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου